Ud i Dooley-land og retur til Danmark

Så nærmede tiden for min hjemrejse sig. Jeg havde besluttet mig for at lave en video om steder med tilknytning til Tom Dooley sagen til min You´Tube kanal: DaddySage, så det skulle mandagen bruges til. Tirsdag skulle jeg så hjem, men jeg havde aftalt at jeg på vej til lufthavnen skulle besøge TV producer Carl White i hans studie i North Wilkesboro, så vi kunne få en kop kaffe sammen og få hilst på hinanden igen, hvilket vi ikke havde gjort siden 2019. Dagen før havde jeg fået en mail fra British Airways, om at mit fly fra London til København kl. 12.15 var aflyst og at jeg var ombooket til et, der skulle gå 20.15. Det huede mig ikke, for så skulle jeg vente 11 timer i London, men der var ikke rigtigt noget at gøre ved det. Hvad der huede mig endnu mindre, var da min telefon ringede kl. 3 om natten. Det var Expedia, som jeg havde købt rejsen gennem, som dels ville fortælle mig det samme, dels ville tilbyde en ombookning. Med afgangen med British Airways ville jeg være i København 23.15, men de kunne i stedet tilbyde mig, at jeg kunne være i Danmark allerede 21.15. Det ville dog kræve, at jeg fløj fra London til Bruxelles og derfra videre til Oslo og så til København. Med kort tid til "omstigning" og tredobbelt risiko for at bagagen skulle forsvinde undervejs, takkede jeg pænt nej til dette tilbud, og valgte at vente i London.

Besøg i Tom Dooley land

Lave skyer over Brushy Mountains, set fra Yadkin River Valley.

Jeg startede som sædvanligt med morgenmad hjemme i huset, og så kørte jeg ellers rundt til de steder i området, som havde tilknytning til Tom Dooley-sagen og mordet på Laura Foster i 1866. Undervejs på min rundtur besøgte jeg og filmede blandt andet Tom Dooleys grav og Laura Fosters grav (på afstand, da der er elektrisk hegn omkring marken, hvor den ligger). Området, hvor Ann Melton ligger begravet er blevet solgt, og der er blevet sat skilte op med "Adgang forbudt for uvedkommende", og desuden en låge, som godt nok stod åben, men jeg valgte ikke at trodse forbudsskiltene. Et par kirkegårde eller tre, hvor nogle af de implicerede ligger begravet, kom også med på turen, og det samme gjorde et forsøg på at vise såvel stedet hvor Ann og James Melton boede, som Bates Place, hvor mordet blev begået, men desværre ligger også disse steder i dag på privat område, så jeg kunne kun filme på afstand.

Da der ikke var mere at filme ude i området, satte jeg kursen mod Wilkesboro, hvor fængslet, som Dooley sad i fra juli til oktober 1866, stod for skud. Derfra videre til Statesville, hvor der ikke er meget at se, men jeg kunne da vise det sted, hvor fængslet engang stod. I dag er der kontorer for et investeringsfirma. Også et par af de steder, der er udlagt som stedet, hvor galgen stod den 1. maj 1868, blev foreviget. Hvis du er interesseret i at se  videoen, findes et link til den her: A visit to places connected to the Tom Dooley Case. Faktisk var det eneste sted med tilknytning til sagen, som jeg ikke besøgte, den lille by Pandora, hvor Tom til sidst blev anholdt. Denne ligger dog et godt stykke inde i Tennessee, så den fravalgte jeg. I stedet inkluderede jeg at foto af et vægmaleri i Mountain City, Tennessee, som illustrerer begivenheden. Det havde jeg taget nogle dage tidligere.

Da jeg var færdig i Statesville, satte jeg kursen mod Hickory, hvor jeg besøgte en Barnes & Noble boghandler: Her købte jeg et par bøger; én, jeg direkte kom for at få, og én som jeg bare "faldt over" undervejs gennem butikken. Derfra satte jeg så kursen mod Lenoir og videre tilbage til huset, med et enkelte stop i Food Lion for at proviantere til turens sidste aftensmåltid, som blev indtaget i køkkenet som vanligt, mens aftenkaffen igen blev indtaget på verandaen.

En podcast og hjemtur

Så var det blevet tid til at tage hjem, men da mit fly skulle først afgå fra Charlotte-Douglas International Airport omkring kl. 20.30, havde jeg god tid, så jeg skyndte mig ikke ud af døren, men fik ryddet grundigt op og smidt mit affald væk, inden jeg kørte. Morgenkaffe fik jeg også drukket, mens jeg pakkede det sidste i min kuffert. Da jeg var klar, kørte jeg lidt rundt for at "sige farvel" til området. Ikke de samme steder, hvor jeg havde været dagen før, men andre steder, som jeg havde besøgt ved tidligere lejligheder. Derefter satte jeg kursen mod North Wilkesboro, hvor jeg skulle drikke kaffe med Carl White. Det skulle det imidlertid ikke blive ved. Jeg forærede ham et eksemplar af min bog, "Who killed Laura Foster?", og det fik ham straks til at beslutte sig til at lave en en podcast til sin Life in the Carolinas podcast side. Life in the Carolinas er normalt en tv-serie, der sjovt nok handler om livet i de to Carolinas. Serien er "syndicated"; det vil sige at den bringes på flere landsdækkende kanaler, ofte som såkaldt "filler". Det vil sige at den bruges, hvis der er et hul mellem to andre udsendelser. Podcasten findes på udsendelsens hjemmeside, men kan også findes på Youtube. Vi sludrede en times tid, og efter redigering blev det til ca. 40 minutters  udsendelse, som kan høres (og ses) her: "Who killed Laura Foster? Life in the Carolinas Podcast". Faktisk var jeg også med i den allerførste podcast, som Carl lavede. Det var i 2018, og historien kan læses i artiklen Frokost, podcast og tordenstorm fra det år. Kaffe blev det ikke til, men i stedet sendte Carl bud efter frokost og her fik jeg en fremragende BBQ sandwich med pulled pork og den syrlige dressing, der bruges i store dele af North Carolina, og som jeg holder meget af. Fremragende!

Kunst på væggen ved gaten i Charlotte-Douglas Airport. Efter fire timer havde jeg styr på detaljerne i maleriet.

Efter maden sagde jeg farvel til Carl, og satte kursen mod Charlotte og lufthavnen, hvor jeg var allerede omkring kl. 15, så da jeg havde afleveret bilen, tjekket ind og var kommet gennem security, var klokken kun 16. Med min Business Class billet, havde jeg loungeadgang, men desværre er der ingen lounges i netop denne lille lufthavn, så jeg spadserede ud til gaten, hvor jeg først købte noget vand og et par sandwich i en lille kiosk, og så ellers satte mig til at vente, mens jeg hyggede mig med et par spil på tabletten, og så ellers surfede lidt på nettet og læste en e-bog, jeg havde med. Det var ikke den mest behagelige stol at tilbringe fire timer i, men jeg overlevede. Turen over Atlanten blev fløjet af American Airlines, som havde nogle ganske behagelige Business Class sæder. Selve turen er der ikke noget at fortælle om; den var lige så kedelig som de fleste af sin slags. Vi ankom til London kl. 8.45, og da jeg først var transporteret fra Terminal 3 til Terminal 5 og kommet gennem security endnu en gang, placerede jeg mig i British Airways loungen, hvor jeg så blev de næste næsten 11 timer, inden jeg skulle gå til gate. I loungen havde de fået et  nyt system siden sidst, jeg var der. Man skulle ikke længere selv hente mad, men skulle downloade en app, som man så brugte til at bestille, og så blev maden bragt til bordet (dog ikke brød, kaffe og drikkevarer - dem skulle man selv bevæge sig for at få fat i).

Flyet gik til tiden, og klokken 23.15 landede vi i Kastrup, hvor det gik pænt hurtigt at få bagagen, og udenfor ventede Tim, som kørte mig hjem, og så var den påskeferie slut.

På samme måde, som når jeg er på tur med Tim, havde jeg også på denne tur talt de sædvanlige selskabers lastbiler,som jeg mødte undervejs, men da jeg ikke havde kørt meget på motorvej, blev det ikke til så mange. Vinder blev J. B. Hunt, der startede det hele tilbage i 2004, men jeg havde kun set 24 af dem. Nummer 2 blev Schneider National med 20. Herefter fulgte Swift, med 6, Estes, Werner og Knight med hver 5, og som rosinen i pølseenden, C. R. England med en enkelt. Hvis du vil vide mere om lastbiltælleriet, har jeg skrevet om det i artiklen "Om at tælle lastbiler" andetsteds på rejsesiden.