Mine kilder til disse sider

I forbindelse med min udforskning af emnet har jeg brugt mange forskellige kilder. Nogle har jeg brugt intensivt, andre har jeg bare kastet et blik på. Dette er de vigtigste af de kilder, jeg har anvendt, men der har været flere. Fx har jeg talt med flere lokale i området, hvor sagen foregik.

Blandt disse er Mr. Jack Steele fra "egnsmuseet" i Wilkesboro og Mrs. Edith Ferguson Carter fra Whippoorwill Academy and Village, et "frilandsmuseum" med en Tom Dooley-samling i Ferguson. Edith Cartes nu afdøde mand, George Carter, var oldebarn af Dr. George Carter, den læge der undersøgte Lauras lig, da det blev fundet og som behandlede sagtens hovedpersoner for syfilis. Mrs. Carter selv er (tip)oldebarn af Laura Fosters faster.

Sagens akter

De få originale sagsakter, der stadig findes, stammer fra de to appeller til North Carolinas Højesteret. Disse sagsakter er arkiveret i North Carolina State Archives i Raleigh, North Carolina, men en elektronisk kopi af de to sager kan findes på internettet. Akterne er tilgængelige via www.FamilySearch.org. Find punktet "Browse by location" og vælg "United States". Vælg så "North Carolina". Vælg "North Caroline Supreme Court State Files 1800 - 1909". Vælg "Browse through  874,796 (pr. 22. april 2012) images". Find og klik på "1867 - 1868" et stykke nede ad siden. Klik på "Box 355". Akterne fra den første appel til Højesteret er Case 8922, begyndende med billede 214,sluttende med billede 281. Den anden appel er Case 8923, startende med billede 282 sluttende med billede 335.

Andre sagsakter, ikke mindst udtalelserne fra højesteret samt vidneindkaldelser, kvitteringer for betaling af vidners udgifter mm., findes i Iredell Countys arkiver. Dula sagen kan ses her: http://digital.ncdcr.gov/cdm/ref/collection/p16062coll3/id/521

En kopi af den side af New York Herald, hvor den ofte omtalte artikel om henrettelsen står, kan findes på http://fultonhistory.com. Nemmest er det nok at følge linket direkte til de sider, der omhandler New York Heralds arkiv. Slå op under 1868. Det aktuelle pdf-dokument med artiklen er nr. 1242 (på side 5).

Bøger

Mine to vigtigste kilder, dels til avisartikler fra tiden, dels til transkriptioner af sagsakterne mm. er:

  • West, John Foster: The Ballad of Tom Dula, Parkway Publishers, Inc, Boone, North Carolina, Third printing, 2002
  • West, John Foster, Lift up your head, Tom Dooley , Down Home Press, Asheboro, North Carolina, Second Printing, 1996

Supplerende materiale har jeg fundet i:

  • Wellman, Manly Wade: Dead and Gone, University of North Carolina Press, Chapel Hill, Paper Edition, 1980
  • Barefoot, Daniel W.: Haints of the Hills, volume 3, from Google Books.
  • Arthur, John Preston: A History of Watauga County on Google Books
  • Crouch, John: Historical Sketches of Wilkes County, 1902 (kan findes på http://archive.org/details/historicalsketch00crou). Se også nedenfor.

Desuden har jeg fundet inspiration og viden i to forholdsvis nye romaner, baseret på sagen. Jeg vender tilbage til disse romaner i en selvstændig artikel ved en senere lejlighed.

  • McCrumb, Sharyn: The Ballad of Tom Dooley, Thomas Dunn Books, New York, 2011
  • Wheeling, Karen Reynolds: Tom Dooley - The Story behind the ballad, Little Creek Books, Bristol, Virginia, 2011 edition

Internet sider

Jeg har også læst en del på forskellige web-sites. Nogle gode, nogle bedre og nogle slet ikke værd at læse. Dette er nogle af de sites, jeg har besøgt, og som alle er interessante. Jeg har gruppere siderne efter det, de fortæller om, men de er ellers ikke vist i nogen prioritetsorden.

Historien om Tom Dooley

Soldaterpapirer, kompagni- regimentsinformation mm.

Folketællingsopgørelse, andre befolkningsstatistikker, genealogier mm.

Diverse hjemmesider: