"Hot" æggekage

Denne æggekage er lavet efter min smag, men kan måske være for "hot" til andre. I så fald kan mængden af chili sættes ned.

Opskriften er til 2 personer

1-2 gulerødder (afhængig af størrelse)
250 g edamamebønner
2 grønne peberfrugter
3 hele, røde chilier
1 stort løg
2-3 fed hvidløg
10-15 cherrytomater
chorizopølse
5 æg
10 spsk vand (eller evt. mælk)
1 spsk. hvede- eller rugmel
salt og peber
rapsolie til stegning

(andre grønsager kan også bruges - her må ens egen smag bestemme)

Skræl gulerødderne og skær dem i mindre stykker. Rens peberfrugterne og skær også disse i mindre stykker. Gør det samme med chilifrugterne. Pil løg og hvidløg. Hak alle grønsagerne bortset fra bønnerne fint, gerne i i en foodprocessor. Varm rapsolien på en slip-let pande. Når olien er varm nok tilsættes alle grønsagerne og de svitses i ca. 10 minutter. Pisk imens æg, vand, mel samt salt og peber. Når grønsagerne er færdige tilsættes edamamebønnerne og æggemassen hældes over. Sørg for at den breder sig over hele panden så alle grønsager kommer ned i massen.

Steg ved svag varme til æggemassen er "gennembagt", sprød i bunden og blød på toppen. Det kan tage et godt stykke tid, da det netop skal ske ved meget lav varme. Jeg lader typisk massen stege i 30-40 minutter, men det afhænger selvfølgelig af temperaturen. Når æggekagen ser tilpas ud, pyntes med skiver af chorizopølsen og der bages videre til pølsen er varm. Server æggekagen rygende varm, pyntet med halverede cherrytomater.

Der kan serveres groft rugbrød og en salat af spidskål med olie/eddikedressing til. Selv laver jeg dressing af balsamicoeddike og olivenolie med salt og peber. Da jeg godt kan lide noget, der er hot, krydrer jeg gerne den færdige "kage" med en god hot sauce, som fx Dick's Carribean Dreams, som kan købes hos Chili Klaus (nej, jeg får ikke provision J)