Røget BBQ sauce

Jeg elsker røgsmag til grill- og stegeretter, og har haft svært ved at finde en god BBQ sauce, der smager af røg i Danmark (enten er de ikke røgede nok eller også er de ikke spicy nok), og jeg kan ikke blive ved med at rejse til USA, når jeg løber tør . Jeg har derfor eksperimenteret lidt med at lave min egen BBQ sauce. Portionen kan naturligvis øges eller mindskes, men dette passer nogenlunde til mit behov. Saucen kan holde 1-2 uger i køleskab.

2 dl god ketchup,
2 spsk flydende honning, jeg bruger acacie
2 spsk kinesisk soya
2 tsk løgpulver
2 tsk hvidløgspulver
2 tsk chipotle chilipulver
2 tsk røget paprika
3-4 stænk chipotle tabasco sauce (eller anden chipotle sauce)

Nogle ville måske bruge brun farin (puddersukker) som sødestof, men jeg foretrækker honning, der ikke så nemt forkuller under stegningen.

Det hele røres godt sammen, hældes i et glas med låg og opbevares i køleskab til det skal bruges. Saucen bliver kun bedre af at stå i mindst et par timer.
 

Hvis man ønsker mindre røgsmag, formindskes mængden af chipotle chili og røges paprika. Vil man slet ikke have røgsmag, kan chipotle chili, røget paprika og chipotle tabasco erstattes af cayennepeber, almindelig paprika og  almindelig tabasco eller anden hot sauce. Hvis man ønsker saucen mere eller mindre spicy, kan mængden af chili tilpasses.