Dr. George N. Carter

Dr. Carter

Billedet til venstre forestiller Dr. George Carter nogle år efter mordet. Billedet findes på Tom Dooley museet på Whippoorwill Academy and Village i Ferguson, North Carolina og er gengivet her med tilladelse fra museets grundlægger,  Mrs. Edith F. Carter.

Dr. George Nicholas Carter, født 1822, var den lokale læge, og den eneste læge i området på tidspunktet for mordet. Ifølge en enkelt kilde var hans mor kusine til Robert E. Lee's mor, Ann Hill Carter, men det er ikke korrekt. Det var faktisk hans far, der var fætter til Ann Hill Carter, så det er korrekt antaget af kilden, at General Robert E. Lee og Dr. Carter var fætre eller halvfætre, men General Lee havde trods alt ikke noget med Dooley-sagen at gøre!

Ved folketællingen i 1850 havde George N. Carter forladt sit fødehjem i Shelton i Virginia og boede i husstanden hos Josiah Cowley i Hamptonville i Surry County i North Carolina. Josiah Cowles var far til Calvin Cowles, der havde åbnet og ejet butikken i Elkville mellem 1846 og 1858, og selv om han ikke længere var ejer af butikken, gik den stadig under navnet Cowles' Store. I husstanden var der adskillige medlemmer, da Josiha havde 10 børn fra to forskellige ægteskaber. Blandt disse var Abel Cowles, der ligesom Calvin var fra Josiah's første ægteskab. Som George Carter var også Abel Cowles læge. En enkelt kilde vil vide, at Josiah Cowles under et besøg i Richmond, Virginia havde mødt George Carter og overtalt ham til at tage med til North Carolina. Denne forklaring er bestemt tænkelig. Måske har Josiah besøgt sin søn der? Abel og George Carter kan have været studiekammerater, selv om George Carter var nogle år ældre end Abel Cowles. I hvert fald boede han hos Josiah Cowles og dennes familie i 1850.

I 1851 flyttede Dr. Carter længere mod vest til Happy Valley, og i 1852 blev han gift med Juliette Josephine Jones, datter af en af Happy Valleys rige godsejere, Catlett Jones*. Juliets mor var Ann Nancy Dula, datter af Captain William Dula og dermed kusine til Tom Dooleys far. Juliet Carter var dermed Tom Dooleys halvkusine. På tidspunktet for mordet var begge Juliet Carters forældre døde, Ann Dula Jones i 1846 og Catlett Jones i 1856. Juliet var født i 1827 og dermed 5 år yngre end sin mand. Hendes far, Catlett Jones og Calvin Cowles var politiske meningsfæller, og jeg forestiller mig (men jeg ved, at det er ren spekulation), at George Carter måske havde mødt hende, allerede mens han boede i Hamptonville. Måske har hendes far været på besøg hos Josiah? Men det er selvfølgelig også muligt, at George Carter flyttede til Happy Valley af andre årsager, og så først mødte hende der. En af Juliets brødre, Squire Catlett Jones var vidne under sagen mod Tom, mens hans vidneudsagn kendes ikke i dag.

Juliet Carters gravsten på Mariah Chapel Cemetery i Caldwell County ved nutidens Grandin Road.

* Thomas W. Ferguson skriver i en udateret pamflet fra omkring 1960, "Tom Dooley", at det var hos Catlett Jones at offeret, Laura Fosters far, Wilson, var sharecropper. Hvis det er tilfældet må familien Carter have været ret godt kendt med Wilson og hans familie, men dette blev ikke omtalt under retssagen.

Juliet og George Carter fik tre børn. Ann M. Carter, født i 1853, George Hill Carter, født i 1855 og Julia Carter, født i 1857. Julia døde samme år, knap 7 måneder gammel og hun er begravet på Dula-Horton Cemetery i Caldwell County. George H. Carter blev senere selv læge og afløste sin far som områdets læge, og fungerede som sådan i 46 år. Tilsammen var far og søn læger i området i mere end 80 år. Juliet Carter var udsat for et uheld med et fald fra en stige, som gjorde hende til invalid, og hun døde allerede i 1872, kun 45 år gammel.

Lægen boede på en ret stor plantage (værdi $ 4.000) i Caldwell County ikke langt fra den lokale fredsdommer, James Isbell (1½ km i luftlinje). James Isbell's hustru, Sarah Louise Horton Isbell var datter af David Eagles Horton og Sarah Dula og dermed var Sarah Louise Isbell barnebarn og William Dula og hun og lægens hustru var altså kusiner.

Dr. Carter døde i 1889, og såvel han, som hans hustru er begravet på kirkegården ved Mariah's Chapel i Caldwell County, hvor også George Hill Carter og dennes hustru er begravede. Nogle af Dr. Carters efterkommere bor stadig i Happy Valley

Tilbage til Indholdsfortegnelsen