Vidste du det?

I bogen Hitchhikers Guide to the Galaxy af Douglas Adams (dansk: Håndbog for galakseblaffere) jar en stor og særdeles avanceret computer, Deep Thought, som på spørgsmålet om meningen med livet, svarede 42! Senere lærer man at Jorden vazr et forsøg på at bygge en endnu mere avanceret computer, der kunne stille det spørgsmål, som 42 var svaret på.

Faktisk er 42 et genialt, og ikke bare fjollet, svar. I ASCII tegnsættet (America Standard Code for Information Interchange (et tegnsæt som  definerer alle tegn, som en computer kan bruge, ved tal. I dette tegnsæt svarer 42 til en asterisk (*), som i søgninger kan erstatte alle andre tegn. Fx vil J*n kunne returnere Jensen, Jønsson, Johansen, Jacobsen, Jon og så videre. Så når svaret spørgsmålet om livets mening er 42, kan det altså oversættes til:

Spørgsmål: "Hvad er livets mening".
Svar: "Alt, hvad du ønsker. meningen skal være".


NB! Fra og med uge 1 - 2015, har jeg oprettet et "arkiv" over gamle "Vidste du det. Alt, hvad der er gået forud, er desværre forsvundet i glemselens tåger, og jeg har ingen kopier af det, men det laves der så om på nu. Du kan se listen over tidligere "ligegyldig paratviden" her.

- Retur -