Vidste du det?

De fleste amerikanske delstater har adskillige såvel cities som towns, og andre mindre byenheder så som villages, hamlets m.fl., hvor forskellen typisk er størrelsen. (North Carolina er en undtagelse, hvor en "city" kan være mindre end en "village" og et "unincorprated community" større end en town og så videre, for her bestemmer byerne selv, hvordan de vil klassificerer sig.)

I Pennsylvania (eller rettere The Commonwealth of Pennsylvania) er der 57 cities, blandt andre DuBois, Hanover, Lancaster, Philadelphia, Pittsburg og York, men kun en eneste "town", nemlig Bloomberg. Alle andre større bebyggelser er klassificerede som "townships" eller "boroughs". Gettysburg, kendt fra det berømte og blodige slag under Den amerikanske Borgerkrig i juli 1863, er således en borough. Interessant nok er der ud over den borough, der hedder Hanover, også fire townships i staten med dette navn.


NB! Fra og med uge 1 - 2015, har jeg oprettet et "arkiv" over gamle "Vidste du det. Alt, hvad der er gået forud, er desværre forsvundet i glemselens tåger, og jeg har ingen kopier af det, men det laves der så om på nu. Du kan se listen over tidligere "ligegyldig paratviden" her.

- Retur -