Vidste du det?

Trine holder fodbolden og Søren Brun forsøger at sparke til den. Mosaik lavet af Radisestriber på Schultz museet i Santa Rosa.

Charles M. Schultz tegnede den første "radisestribe" den 2. oktober 1950, og de sidste i december 1999, kort før hans død 78 år gammel den 12. februar 2000. Den sidste søndagsstribe blev bragt i aviser verden over den 13. februar 2000, dagen efter Schultz' død, og det blev den sidste nye Radisestribe nogensinde, da Schultz havde bestemt, at serien ikke skulle fortsættes af andre tegnere efter hans død. Da Schultz døde, blev hans serie bragt i 2.600 aviser over store dele af verden, inklusive flere danske, og serien blev dagligt læst af 355 millioner mennesker i 75 lande - og blev oversat til 21 sprog. Salget af serien og diverse merchandise gjorde Schultz til den første og hidtil eneste, der er blevet milliardær i dollars på en tegneserie. Den første striber blev bragt i Danmark den 14. juni 1959 i Politiken, som fortsatte med serien og var en af de aviser, som også bragte den sidste stribe.

I dag er der et museum for Charles M. Schultz i Santa Rosa i Californien, hvor han boede fra 1969. Her kan man se flere af de originale tegnede striber, foruden flere andre kunstværker, som Schultz lavede. Også hans arbejdsværelse er udstillet på museet, som er interessant at besøge, hvis man er Radisefan.


NB! Fra og med uge 1 - 2015, har jeg oprettet et "arkiv" over gamle "Vidste du det. Alt, hvad der er gået forud, er desværre forsvundet i glemselens tåger, og jeg har ingen kopier af det, men det laves der så om på nu. Du kan se listen over tidligere "ligegyldig paratviden" her.

- Retur -