Vidste du det?

I 2007 udgav den amerikanske forfatter Patrick Rothfuss bogen The Name of the Wind, som skulle være første bind i en trilogi, The Kingkiller Chronicles, om troldmanden Kvothe, der er sanger og musiker, har studeret magi på "Universitetet", som han blev bortvist fra i en alder, hvor de færreste endnu ikke er optaget, han har overlevet et besøg hos fedronningen og oplevet mange andre eventyr. Da bogen begynder, er han krovært, og fortæller historien til en forfatter, der har slået sig ned på kroen. Hovedhandlingen (som man ikke hører specielt meget om i bogen), handler om hans kamp mod nogle onde væsener, The Chandrians. Han stammer fra en  slægt af berømte, omrejsendegøglere og musikere, som alle ar blevet udryddet af disse chandrians. Selv overlevede han, fordi han ikke var i lejren, da den blev overfaldcet. Undervejs i romanen møder han adskillige mennesker, hvis historier flettes ind i hans egen, blandte pigen Denna, som han møder ved mange forskellige lejligheder.

Først fire år senere, i 2011, udkom bind 2, The Wise Man's Fear, der fortsætter Kvothes historie, og nu er der altså gået yderligere 9 år uden at bind 3, som skulle få titlen The Doors of Stone, er udkommet. Rothfuss selv edr ganske tavs om bogen, men det diskuteres i fankredse, hvorfor den endnu ikke er udkommet, og det hyppigste forslag er, at Rothfuss simpelthen har efterladt så mange løse ender i bind 2, at han ikke kan få bundet sløjfe på dem alle i et enkelt bind mere.

Undervejs har Rothfuss udgivet en række noveller og desuden en kortroman, The Slow Regard of Silent Things, om en af bipersonerne i The Kingkiller Chronicles. Den fortæller om Auri, som bor i nogle underjordiske tunneller under universitetet, og beskriver simpelthen, hvad hun foretager sig i løbet af syv dage, mens hun forbereder et besøg af Kvothe. Tidsmæssigt finder den sted i den periode af Kvothes liv, der beskrives i kapitlerne 7 til 11 i The Wise Man's Fear. Historien har intet plot, ingen egentlig begyndelse og afslutning, og handlingen er begrænset til at beskrive de dagligdags ting, som Auri foretager sig. Alligevel må jeg indrømme, at jeg havde svært ved at lægge den fra mig.


NB! Fra og med uge 1 - 2015, har jeg oprettet et "arkiv" over gamle "Vidste du det. Alt, hvad der er gået forud, er desværre forsvundet i glemselens tåger, og jeg har ingen kopier af det, men det laves der så om på nu. Du kan se listen over tidligere "ligegyldig paratviden" her.

- Retur -