|
Kaktusser i massevis
Da vi var klar til at køre – omkring kl. 10.30, fik vi udleveret vores bil, og så var det ellers bare ud på motorvejen. Der skete absolut ingen nævneværdige ting på turen, bortset fra, at vi kort efter grænsen mellem Nevada og Californien skulle stoppe ved en kontrolstation, hvor det skulle undersøges om vi indførte levende eller døde dyr, grøntsager eller frugt. Det er åbenbart forbudt i Californien, men da alt hvad vi havde i bilen var noget vand, fik vi lov til at køre. Lidt senere igen så vi, at en lastbil var væltet i den modsatte vejbane. Lastbilen lå 10 – 15 meter fra vejen, og de var ved at tømme den for varer, som blev læsset over i en anden lastbil. Da vi kom tilbage til hoteller hen på eftermiddagten, gik vi op på værelset og hentede vores kameraer, og så tog vi op i Stratosphere Tower. Et besøg her koster $15, men når man bor på hotellet, kan besøge det gratis en gang hver dag, idet værelsesnøglen funger som billet. Tårnet er 350 meter højt alt inklusive, og udsigtsplatformen ligger i ca. 280 meters højde, så der er en fremragende udsigt. Under udsigtsplatformen ligger en roterende restaurant og over udsigtsplatformen ligger en platform med diverse forlystelser, blandt andre verdens højeste forlystelse, Big Shot, der skyder deltagerne fra 281 meter op i et tårn til 329 meters højde med en acceleration på 4 G, hvorefter der er ”frit fald” tilbage til de 281 meter. En anden attraktion er X-Scream, der er en ret vild rutsjebane i 264 meters højde og Insanity, der er en karrusel. Her sidder man i sæder, der hænger i kæder. Først løftes man ud over tårnets kant, og så kører den ellers rundt med 65 km i timen. Tidligere var der også High Roller, en rutsjebane, som kørte rundt om tårnet i 277 meters højde. Denne attraktion er dog revet ned, og nu er der kommet en ny ting, Sky Jump Las Vegas. Fra en afsats uden for udsigtsplatformen, kan man” bungee jumpe” ned fra tårnet. Det frie fald er ca. 250 meter, og lige før man når ned, vil en mekanisme i det kabel man hænger i, sørge for at farten bliver taget af. Denne fornøjelse som varer få sekunder, og hvor man når hastigheder på omkring 80 km i timen, koster $ 100, men selv om jeg tilbød at betale, havde Tim ikke lyst til at prøve. Der var dog lang kø, så nogle "galninge" er der altså :-)- Da vi ikke kunne bruge mere tid på at se på udsigt og folk, der sprang ud, gik vi igen ud i byen. Vi tog monorailen til stationen Ballys/Paris Las Vegas. Herfra gik vi op til The Strip og krydsede denne via en gangbro, der førte til Bellagio Hotel & Casino. Her gik vi så lidt omkring på the Strip ofg i omliggende gader til spisetid. Efter mande valgte vi denne gang at tage monorailen tilbage til Saraha Station, den, som lå nærmest hotellet. Herfra gik vi tilbage til hotellet, hvor jeg gik hen for at kigge på Black Jack bordene, og ikke mindst de nydelig og letpåklædte dealersa ved disse.
Næste dag skulle være en ”se-dag”. Det vil sige at vi havde planlagt en del, som vi ville se. Det kom vi også til, endda mere end vi havde planlagt, men samtidigt blev det én af de dage, hvor vi faktisk kom til at køre længst. Fra Las Vegas kørte vi mod syd til Hoover Dam. Her valgte vi at nøjes med at se på dæmningen fra en af udsigtspladserne over denne, så vi ikke skulle bruge tid på at lede efter en permanent parkeringsplads. På vej ud til dæmningen passerede vi et kort stykke vej med vejarbejde. Man var ved at anlægge en ny vej til området, og havde allerede bygget en bro højt over floden, så bilister i fremtiden ikke behøver at køre over selve dæmningen, som man skal i dag. Fra dæmningen fortsatte vi mod syd til Kingman, Arizona. Her spiste vi et let måltid på en lokal restaurant, og vi fik genforsynet med vand i køleboksen, og så drog vi ellers ud af den verdensberømte U.S. Route 66 – eller rettere noget af det, som er tilbage af den, for selve vejen har ikke eksisteret siden midten af 80’erne. Den har dog fået et revival som kultvej, og er nu markeret med Historic Route 66 skilte, de steder, hvor den gamle vej stadig eksisterer. Et af de steder, hvor vejen er bedst bevaret er netop mellem Kingman og Seligman i Arizona, hvor vejen nu har status af State Route, men har bevaret sit gamle nummer, altså 66. Da Dorte og jeg kørte den samme strækning i 2006 kunne vi her se regnskyer i det fjerne, men vi fik dog ikke selv nogen regn. Præcis det samme gentog sig nu. Regnskyer i det fjerne, men ingen regn, der hvor vi kørte. Vi gjorde holdt et par gange for at tage billeder, blandt andet ved Grand Canyon Caverns hvor der stod et Historic Route 66 skilt, som vi kunne forevige hinanden ved. Fra Kingman går vejen i en bue mod nord og derefter mod syd igen. På den nordlige del kører man ind i Hualapai indianerreservatet, hvor vejen går gennem reservatets hovedby, Peach Springs, inden den igen går mod syd. Stammen er forholdsvis lille med kun omkring 1.300 medlemmer, men ”besøget” her blev indledning til en række besøg eller i det mindste gennemkørsler af indianerreservater, som der er mange af i Arizona og de omliggende stater.
Da vi nåede U.S. 89 tog vi denne mod syd. Route 89 går gennem Prescott National Forest og er hele vejen til Phoenix rubriceret som ”scenic route”, altså en naturskøn vej, og det er den bestemt også. Vi fulgte vejen, som sine steder er forholdsvis smal ned til byen Prescott. Herfra kørte vi ad Arizona Route 69, som er en endnu mindre vej, mod øst til motorvejen Interstate Highway 17, som vi skulle følge til Phoenix. Vi kunne være blevet på 89, men det ville have krævet at vi skulle køre gennem byens centrum. Det gør I-17 også, men det er immervæk nemmere at komme gennem en by på en motorvej, selv om der er meget trafik, end på ”almindelige” gader. Vores
oprindelige plan gik på at overnatte i byen Black Canyon City, men da vi kom
dertil, var det stadig forholdsvis tidligt på eftermiddagen, så vi besluttede at
fortsætte mod syd. I Phoenix stopper I-17 og vi skiftede til I-10, som fortsatte
syd på mod Tucson. Da vi nærmede os byen, begyndte vi at kigge efter et hotel.
Vi havde kørt langt og var ved at være trætte. Vi ville dog gerne benytte
lejligheden til at se den vestlige del af Saguaro National Park, kendt for sine
meget store kaktus. Allerede på vej ned ad motorvejen havde vi set en del kaktus
langs vejen, men de var ikke store nok til os! På vores kort så det ud til, at
vi skulle køre fra motorvejen ved byen Red Rock, så det gjorde vi. Det førte os
ud i et meget spændende område med kvægfarme og andet landbrug, og vi
Da vi ikke mente at vi kunne fotografere flere kaktusser, og vi samtidigt var blevet endnu mere trætte og også en del sultne, kørte vi tilbage ad samme vej til motorvejen igen, og vi besluttede at fortsætte mod Tucson. Her kørte vi gennem byen, så vi kom om på den side, hvorfra vi skulle videre næste dag. Her fandt hotel, som viste sig at være ganske udmærket. Mad orkede vi heller ikke at gøre meget ved, men lige på den anden side ad gaden lå en Denny’s. Den hjemsøgte vi (igen) og selv om det var en gentagelse af Santa Maria fandt vi noget andet at spise, og det var ”nydeligt”. Efter maden gik vi tilbage til hotellet, hvor vi brugte lidt tid på at ”gå på nettet”. Mens Tim var på nettet, læste jeg i min bog om det sydvestlige USA, at der ikke var nogen grund til at besøge både den vestlige og den østlige del af Saguaro nationalparken, da de var ret ens. Det havde ellers været vores plan at køre til den østlige del af parken næste dag, men vi blev enige om, at det ville vi så springe over.
|