To gange marineret kylling

Denne gang er det ikke en ret (eller rettere to), som jeg selv har fundet på. Jeg har fået begge opskrifter fra venner i USA, og har så selv modificeret dem bare lidt, så de bedre passer til min egen smag. Hovedingrediensen i begge opskrifter er kylling. Jeg bruger kyllingefilet, men andre dele af kyllingen (helst uden skind) kan også bruges. Det betyder, at en del af opskriften, nemlig tilberedningen er den samme i begge opskrifter. Det handler om to varianter af marineret kylling, men lad mig starte med kyllingen.

Der skal bruges fire (eller flere, hvis man er flere) kyllingebrystfileter af en passende størrelse. Inden marineringen bør fileterne bankes med en kødhammer, så de får nogenlunde samme tykkelse. Og det er faktisk det.

"Slem kylling"

Den første opskrift på marinade kalder damen, jeg har fået opskriften af, for "wicked chicken". Wicked kan oversættes til slem eller uartig, men også til ondskabsfuld og flere andre ting, men der er nu ikke noget ondskabsfuldt over denne kylling, for selv om der indgår en del hot sauce i marinaden er denne på ingen måde stærk (spicy). Til marinaden skal bruges:

 • 2½ dl Italian Dressing
 • 1 dl kinesisk soya
 • 1 dl barbecue sauce
 • ½ dl hot sauce
 • 1 spk groft grillkrydderi

Ingredienserne blandes sammen (røres eller rystes). Kom marinaden i en skål og læg kyllingefileterne op i marinaden. Mariner mindst en time i køleskab (jeg plejer at marinere et døgn - det giver en kraftigere smag). Og det er faktisk det! Da begge varianter skal steges ens, kommer det efter næste marinade.

Caribisk kylling

Når retten kaldes caribisk kylling må det være fordi ,der indgår caribiske ingredienser i marinaden. Men navnet er faktisk ret ligegyldigt, da det jo er smagen der tæller.

 • 2½ dl mørk, god, caribisk rom (eller anden mørk rom)
 • 2½ dl ananasjuice, gerne friskpresset
 • 1 dl barbecue sauce
 • 4 fed knust hvidløg
 • 2 spk engelsk sauce (Worcetershire)
 • 1 tsk groft dsort peber

Bland ingredienserne til marinaden i en skål og læg kyllingefileterne i. Denne ret har godt af at marinere i to døgn, men et enkelt kan gøre det, hvis man har travlt.

Tilberedning

For begge retters vedkommende gælder, at når marineringen er overstået, tages fileterne op af marinaden og duppes tørre med køkkenrulle. Derefter skal de grilles, til de er gennemstegt (varierer efter temperaturen på grillen). Har man ikke mulighed for at grille, kan de også steges på en (grill)pande. Brun fileterne i ca. 1 minut på hver side ved høj varme og steg dem derefter i ca. 6 minutter på hver side ved middel varme. En sidste mulighed er at brune fileterne på en pande i 1½-2 minutter på hver side. Sæt dem på en bageplade med bagepapir i en forvarmet ovn ved 200 grader i 10 minutter .

Tilbehør

Jeg spiser typisk kyllingen med en salat af spidskål, men også rodfrugtssalat af gulerødder og rødbeder er velegnet. Det samme er næsten alle slags grønsager, fx kogte bønner, eller som damen, jeg fik opskriften af, sagde "smothered beans"; nærmest "kvalte bønner". Det er bønner (haricots verts) skåret i passende stykker, bagt i ovn med bacon, smør, en anelse puddersukker, kinesisk soya og hvidløg.

NB! Jeg bruger Tabasco som hot sauce til den første marinade fordi den har en passende styrke, men alle slags hot sauce kan bruges. Som BBQ saucetil begge retter bruger jeg typisk Sweet Baby Ray's, som kan fås i danske supermarkeder, men andre fabrikater kan også bruges - eller man kan bruge den opskrift jeg har her på siden på røget BBQ sauce, men i så fald skal man nok skrue lidt ned for røgsmagen.