Det har jeg lyttet til...

Det siges at min musiksmag gik totalt i stå omkring 1970. Langt hen ad vejen er det faktisk korrekt. Jeg holder meget af musik fra 50'erne 60'erne og begyndelsen af 70'erne. Men også af både ældre og nyere musik. På denne side, vil jeg typisk ganske kort nævne de  musiknumre, som har fanget mig mest i den sidste tid. Listen opdateres løbende.

I den senere tid har jeg faktisk fået lyttet til en del musik, og har endda opdaget et band, som jeg ikke kendte, selv om gruppen faktisk har eksisteret siden 2010. Det er en af fornøjelserne ved YouTube, at man opdager musik, man ikke kender. Da de er nye for mig, og måske også for de, der evt. læser denne side, vil jeg starte med dem.

1) Preaching Blues - Larkin Poe - 2017
"I'm gonna get me some religion
I'm gonna join the Baptist church
I'm gonna get me some religion
I'm gonna join the Baptist church
Gonna be a preacher
So I don't have to work"

Larkin Poe er et amerikansk band fra Atlanta i Georgia. De spiller blandt andet roots rock samt blues som i dette nummer med tydelige præg af sydstaterne. Bandet består af søstrene Rebecca og Megan Lovell samt Kelly McCarthy og Kevin McGowan. Nummeret her er fra deres 2017 album Peach.

2) It's a shame - First Aid Kit - 2018
"Lately I've been thinking about the past
How there is no holding back
No point in wasting sorrow
On things that won't be here tomorrow"

Jeg har før haft svenske First Aid Kit med på min musikside, og de bliver ved med at imponere mig. Også her er der tale om to søstre, Klara og Johanna Söderberg, og her er et nummer fra deres seneste album, Ruins, der udkom for få måneder siden.

3) Viens viens - Marie Laforet - 1973
"Je sais bien qu'elle est jolie cette fille
Que pour elle tu en oublies ta famille
Je ne suis pas venue te juger
Mais pour te ramener
Il parait que son amour tient ton âme
Crois-tu que ça vaut l'amour de ta femme
Qui a su partager ton destin
Sans te lâcher la main."

Nu skal det hele jo ikke gå op i ny musik. Så kunne man bare tro,at jeg havde ændret smag, men den er som den altid har været. Marie Laforet (egentlig Maïténa Marie Brigitte Doumenach) er født helt tilbage i 1939 og har både indspillet film og musik siden 1960. Nummeret her er en coverversion af et tysk hit, Rain, Rain, Rain med Bernd Simon, og det er nok hendes største succes. Hun opgav sin sangkarriere allerede omkring 1975 og koncentrerede sig om skuespillet, men havde en comeback turne i Frankrig i 2005. Marie Laforets genrer spænder vidt, fra folk over pop til rock.

4) Galway Girl - Mundy & Sharon Shannon - 2006
"Well, I took a stroll on the old long walk
Of a day -I-ay-I-ay
I met a little girl and we stopped to talk
Of a fine soft day -I-ay-I-ay
And I ask you, friend, what's a fella to do
Cause her hair was black and her eyes were blue
And I knew right then I'd be takin' a whirl
'Round the Salthill Prom with a Galway girl"

The Galway Girl er skrevet af Steve Earl og blev indspillet af Sharon Shannon i 2000 med netop Steve Earl på et af dennes albums. I 2008 var det så Mundys tur til at indspille nummeret med Sharon Shannon, men allerede i 2006 blev live versionen med de to en stor succes. Såvel Sharon Shannon som Mundy er fra Irland, og Mundy har også indspillet en gælisk version af dette nummer. Sharon Shannon er kendt for at spille harmonika, violin og andre instrumenter, mens Mundy (egentlig Edmund Enright) spiller guitar. Også Ed Sheeran har indspillet en sang med samme titel, men de har intet med hinanden at gøre.

5) Rock and Roll Heart - Melanie - 1991
"Who do I Love?
And what makes that true?
Who do I speak to when I speak to you?
Are you my love or are you my friend?
Trust your own perception
It's a loaded question"

Melanie har været en af mine yndlinge siden hun hittede tilbage i 1972 med Brand New Key og hun er fortsat aktiv. Nummeret her er fra 1991 og et af de få "rigtige" rocknumre, hun har indspillet, selv om også forskellige coverversioner af bl.a. Jimi Hendrix er på repertoiret. Dette nummer, der stammer fra albummet Precious Cargo blev indspillet i en live studieversion for BBC i 2006.