Lange horn og Tim som kok

Benzintank uden for McKinney, Texas. Der er plads til en mas...

Efter restaurantbesøget i McKinney i går gik dagens udflugt i første omgang til den by. Det skyldtes, at en af de herrer, vi havde talt med på markedet, havde fortalt, at en af hans bekendte havde langhornede køer ude på en mark i den retning. Og dem ville vi se om vi kunne finde. Tim mente også, at han havde spottet et sådant dyr, da vi kørte til samme by for at spise mexicansk, så vi regnede med, at chancerne var gode. Det var de bare ikke, eller måske var chancerne gode nok; vi så bare ingen køer. I hvert fald ingen langhornede. Lige inden vi nåede McKinney fyldte vi bilen op på en mindre tankstation af mærket RaceTrac. Der var godt nok en del standere. Jo, de ved "how to make things bigger and better" i Texas.

Da vi nu ikke kunne se køer, kørte vi stedet rundt og så lidt på downtown McKinney, som var en ganske hyggelig by. Da vi ikke gad se mere, kørte vi ud til et Walmart i udkanten af byen. Det viste sig imidlertid at være noget besværligt at komme dertil, for vores vejvisere (som ved denne lejlighed var Google Maps på vores respektive telefoner, da vi ikke havde medbragt en gps på denne tur) insisterede på at føre os på en betalingsvej, hvilket vi desperat prøvede at undgå, da vi ikke havde en elektronisk betalingsdims. Vi kunne have brugt "pay-by-plate", men som jeg har omtalt i tidligere års dagbøger, beregner udlejningsselskaberne sig et ikke ubetydeligt vederlag for at opkræve afgiften. Rekorden stammer fra Florida, hvor vi blev opkrævet 11 dollars for at betale en afgift på 75 cent. Til sidst lykkedes det dog os at komme ud til supermarkedet uden at komme på betalingsvej - til gengæld kom vi rundt ad nogle små lokale villaveje. Vi fik også købt det, vi var kørt ud for at købe. Børster til min elektriske tandbørste, barberblade og -gel samt en skjorte for mit vedkommende. Jeg husker ikke, hvad Tim skulle have, men det har nok været noget i samme stil.

McKinney ligger sydvest for Bonham (hvor vi var indkvarteret på Granny Lou's B&B), men i stedet for at køre tilbage til denne by, satte vi kursen stort set stik nord, og kørte 30 miles til byen Sherman. McKinney, som vi forlod har op mod 170.000 indbyggere og er faktisk en forstad til Dallas om end langt fra centrum, nærmest som Ringsted i forhold til København, bortset fra at der er bymæssig bebyggelse hele vejen fra Dallas ud til McKinney. Der er da også mere end 7 millioner indbyggere i hvad man kunne kalde Stordallas. Her kommer Sherman til kort med sine knap 40.000 indbyggere og Bonham er endnu mindre med kun 10.000. Men nu var vi altså kørt til Sherman. Her parkerede vi bilen og gik rundt og så på byens centrum. Her så vi blandt andet domhuset (som viser at byen er amtssæde - ude på landet har man kun domhuse i amtssæderne). Byen er opkaldt efter General Sherman. Nej, ikke William Tecumseh Sherman, der slog sine folder under Den amerikanske Borgerkrig, men efter General Sidney Sherman, der var en af heltene fra Den texanske Revolution, hvor området løsrev sig fra Mexico. Bonham er i øvrigt opkaldt efter James Bonham, der var en af de helte, som blev dræbt ved Alamo Missionsstationen i San Antonio i 1836. Men nu røg jeg vist ud af en tangent. Jeg må dog lige have med, at Sherman var den by, hvor William Jefferson Blythe Jr. blev født. Har du ikke hørt om ham? Nok ikke så mærkeligt, men han var faktisk far til William Jefferson Blythe III. Blythe Jr. døde tre måneder før William III blev født, og da moderen giftede sig igen tog han sin stedfars navn og blev dermed til William (eller Bill) Clinton - den senere præsident. Sådan!

Texanske langhorskøer på en mark mellem Sherman og Bonham, Texas.

Da vi havde set nok i Sherman satte vi kursen tilbage mod Bonham og vores B&B. Pludselig spottede vi en flok Texas Longhorns, og i modsætning til de, vi var blevet præsenteret for året før, som formodentlig var var helt almindelige korthornede køer, der var klædt ud for at gøre os glade, var disse faktisk ægte og havde ganske lange horn. Dem ville vi fotografere, men på det sted, hvor vi så køerne, var den vej vi kørte på firespors og med midterrabat, så vi kunne ikke bare vende om. Vi måtte derfor fortsætte nogle miles til vi kom til et sted, hvor det var muligt at lave en U-vending. Så kunne vi køre tilbage og ind på en mindre sidevej, hvorfra der var udsigt til såvel køer som horn. Her fik vi taget en hel del gode og mindre gode fotos af de langhornede inden vi kørte det sidste stykke tilbage til vores B&B. Senere kørte vi ud og sagde hej til Shaggy og familien; denne gang var hendes mand hjemme, og vi sludrede med dem en times tid. Vi skulle have aftalt hvor og hvornår vi skulle mødes senere. Vi skulle ud til Addie, hvor Tim skulle brillere som kok, og lave spaghetti bolognese efter sin egen opskrift, som texanerne ikke kendte.

Omkring kl. 18 kørte vi så ud til Addie, som boede et stykke væk. Da vi kom derud gik Tim straks i gang med maden, som endte med at blive ganske udmærket. Der var også andre gæster end os, så faktisk skulle Tim lave mad til 17, men både bolognese og spaghetti var glimrende, og der var så meget mad, at Addie med familie kunne leve af det i mindst en dag til - hvilket de dog ikke skulle, da det næste dag var deres tur til at lave mad, så saucen røg i fryseren. Da vi var ude hos Shaggy om eftermiddagen, havde hun været i gang med flødebollefremstilling, og disse havde hun medbragt, så alle kunne få en hjemmelavet flødebolle til dessert. også de var glimrende, og senere har vi hørt, at hun har lavet endnu flere, og faktisk har haft dem til salg i den coffee shop, hvor hun arbejder og stort set fået dem udsolgt på rekordtid.

Efter maden spillede vi et spil, med de to store børn, Squirrel og Squeaker som de blev kaldt, og det var ganske fornøjeligt. Jeg har glemt, hvad spillet hed, men det var en slags associationsspil med nogle "billedkort", som man fik fire af. hver. Så blev der læst en sætning, og så skulle man finde det billede blandt de fire, som man mente bedst illustrerede det sagte. Den, der gav, kårede så det kort, som han eller hun mente var bedst associeret med sætningen, og det var så vinderen. Derefter var det næste person der gav og så fremdeles. Da der ikke var flere kort i spillet stoppede vi af naturlige årsager, men der havde vi også spillet i mere end en time. Klokken var hen ad 22, og vi mente, at det var tid til at køre hjemad, og børnene - i hvert fald de mindste af dem - skulle også i seng. På vej hjem mødte vi en prærieulv, som krydsede en mark lige foran os ved et T-kryds, men ellers skete der ikke noget, så vi kunne slappe af på værelset et times tid inden sengetid. Vores lille udflugt havde givet os helt præcis 222 km på kilometertælleren, så ligefrem en langtur var det ikke, men dog længere end såvel dagen før, som det vi skulle komme til at køre dagen efter.