Æggekage

Hvidsten Kro

For andet år i træk måtte 5 dage i Nordjylland træde i stedet for fire uger i USA. Som i 2020 bestilte jeg værelse på Vrå Idrætscenter, som er til at få for en rimelig penge. Morgenmand er ikke inkluderet i værelsesprisen, men kan tilkøbes uden at man bliver ruineret, så det gjorde jeg, og morgenmaden var som sidste år glimrende. Ikke som på et luksushotel, men altså glimrende. Jeg bestilte værelse fra søndag til fredag, og i modsætning til året før, bestilte jeg et luksusværelse. Det skulle vise sig at være en fejl, men det var ikke hotellets skyld, men vejrets! Jeg bestilte også færgebillet, men kun til udturen, da jeg ville køre over broen hjem. På den måde ville jeg ikke være afhængig af, at jeg skulle nå en bestemt færge. I stedet for at sejle Odden - Aarhus valgte jeg Odden - Ebeltoft, og på vej over Djursland, ville jeg så aflægge et besøg ved Kalø Slotsruin.

Da søndagen kom havde jeg allerede pakket dagen før, så det var bare at bære det hele ned i bilen og så af sted. Kl. 08.00 forlod jeg Falkemosen, og jeg nåede uden problemer op til Odden i god tid inden færgen gik 9.45.Jeg spiste morgenmand ombord og kl. 11.00 kørte jeg i land i Ebeltoft, hvor der så var den del kø gennem byen, hvilket jeg også havde forventet, men allerede efter få km kunne jeg forlade hovedvejen og køre mod Kalø. Desværre havde jeg, som så ofte før, ikke taget højde for at det var ferie tid, der var pandemi, så mange afviklede ferie i Danmark, og det var søndag. Det betød, at da jeg nåede parkeringspladsen ved ruinen, var der ingen ledige pladser, og selv om jeg kørte 3-4 runder ændrede dette ikke på noget. Jeg opgav derfor planen og fortsatte min færd.

Næste planlagte stop var Hvidsten Kro, og her var der masser af plads på parkeringspladsen. Til gengæld stod der en del mennesker og ventede uden for krodøren, men det skyldtes at på grund af coronaen måtte man ikke bare gå ind. Man skulle ringe på en klokke og så vente på at blive hentet. Det varede nu ikke længe, så vi viste vores coronapas og fik plads i "Gudruns Stue", hvor der hurtigt kom en tjener. Han kom med menukort og forklarede, at hvis vi ville have den berømte æggekage, ville der være en del ventetid, for der var netop kommer et busselskab med 50 personer, som alle skulle have æggekage. Både jeg og de to par, der var kommet samtidigt med mig, besluttede os for at trodse ventetiden og alligevel bestille æggekage. Det tog ganske rigtigt sin tid, men efter omkring 45 minutters ventetid, kom så æggekagen, der var fortræffelig. Også da vi skulle betale, var der ventetid, fordi vi igen skulle om til fordøren og vente på at blive lukket ind, men til sidst lykkedes det.

Inden jeg kørte gik jeg en tur op til gravmonumentet for Hvidstengruppens medlemmer, der som de fleste nok ved, blev henrettet af tyskerne i Ryvangen den 29. juni 1944. Da jeg havde set på monumentet,  gik jeg tilbage til bilen og kørte ud til det sted, hvor gruppen havde nedkastningssted; et område med kodenavnet Mustard Point. Da jeg havde set nok satte jeg kursen mod Vrå, og her tog jeg den hurtigste vej, så jeg ankom omkring kl. 15.30, som jeg havde aftalt pr. SMS. Jeg fik mit luksusværelse, som viste sig at være et hjørneværelse med vinduer til to sider. Det betød desværre, at der var sol fra solen stod op til den næsten gik ned, og kun det ene vindue kunne åbnes, så temperaturen på værelset lå på omkring 40 grader, og det var umuligt at lave gennemtræk. Det fik så den konsekvens, at jeg stort set ikke opholdt mig på værelset i de kommende dage, men bare kørte omkring i bilen, hvor der var aircondition - også når jeg ikke havde ærinder. Efter indkvartering gik jeg ned til den lokale Superbrugs og købte nogle færdigstegte frikadeller, som blev min aftensmad og noget koldt vand. Der var ikke køleskab på værelset, men i forbindelse med morgenmadsrummet, er der et lille køleskab, som gæsterne kan bruge, så her anbragte jeg mine vand. Derefter kørte jeg en tur i omegnen af Vrå inden jeg vendte tilbage til hotellet og spiste mine frikadeller.

Resten af aftenen trodsede jeg temperaturen på værelset og så EM finalen i TV.