|
Bustur mm. i San Francisco
Vi blev hentet på hotellet (på hjørnet af Van Ness Avenue og Lombard Street) af en bus, som kørte til et opsamlingssted i nærheden af Fishermans Wharf. Her skulle man så købe billet til den tur, man ville med på, men det havde vi jo allerede gjort, så i vores tilfælde skulle det bare registreres, at vi var kommet. Efter lidt ventetid kom der så adskillige busser, som skulle køre de forskellige rundture, og vi fandt også én til os. Chaufføren, der hed Greg, fortalte, at vi først skulle besøge Alcatraz, og derfor ville vi blive kørt ned til Alcatraz billetkontoret. Den historie har jeg allerede fortalt, så ikke mere om den i denne omgang.
Da vi kom tilbage til fastlandet igen, kunne vi lige nå en portion skaldyrssalat på en fortovsrestaurant, inden vi igen skulle finde bussen. På vejen kom vi forbi Boudin Bakery and Cafe. Det er som navnet antyder et bageri og en café, og når man står uden for vinduerne kan man se bagerne lave brød af surdej. Vi så blandt andet en bager lave et lille alligatorbrød, mens et større eksemplar allerede var færdigbagt og lå i vinduet.
Da bussen kom, var chaufføren
stadig Greg, som også havde kørt os ned til havnen, og det viste sig, at han også
Det første stop var altså ved Golden Gate, som var hyldet i tåge. Til gengæld gik Dorte og jeg et stykke ud på broen og tilbage igen, og vi så på et stykke af kablerne, som bærer broen. Det er faktisk ret imponerende. Hvert af de to kabler er 2.3 km lange og 97 cm i diameter og de består af en masse (over 27.000 pr. stk.) tynde stålkabler med en samlet længde på over 128.000 km eller mere end tre gange rundt om jorden ved ækvator. Under broen ligger et fort fra borgerkrigens tid, og det fik vi lige taget et billede af, inden også det forsvandt i tågen. Fra broen kørte vi videre forbi San Franciscos Presidio (et spansk fort), kendt fra filmen Presidio med Sean Connery, Mark Harmon og Meg Ryan. Her gjorde vi nu ikke holdt, men fortsatte ud til kysten, hvor vi stod og nød synet af Stillehavet, inden vi kørte videre til Golden Gate Park, hvor vi gjorde holdt ved den japanske tehave. Her kunne vi – mod entre – få lov at gå rundt, så det gjorde vi. Det var i øvrigt her, i parkens restaurant, at fænomenet "lykkekager" i sin tid blev opfundet. Parken er meget smuk, hvis man kan lide japanske haver med klippede træer, snoede vandløb, trædesten og så videre. Vi brugte omkring 30 minutter i parken inden vi fortsatte.
Fra parken kørte vi videre gennem mange af San Franciscos bydele. Blandt andet så vi Downtown, Business District, Nob Hill, Russian Hill, og ikke mindst Haight-Ashbury kvarteret. Det var her hippibevægelsen begyndte i 1965 og kulminerede i 1967. Flower power bevægelsen som den også blev kaldt, med sine psykodeliske farver, sit "Make Love Not War " budskab og sin syremusik var en væsentlig del af 60'er kulturen i San Francisco. Blandt periodens kendte bands var Mama's and Papas, Jefferson Airplane og Grateful Death. 100.000 unge fra hele verden drog til Haight-Ashbury, som er opkaldt efter to gader, der går gennem distriktet i hver sin retning.
Det sidste stop gjorde vi på Alamo Square, hvor der ligger nogle victorianske huse. Et par af disse har været brugt i film og tv, fx i tv-serien "Fuldt Hus" og i filmen "Strømer i Børnehaveklasse" med Californiens nuværende guvernør Arnold Schwartzenegger i hovedrollen. Husene er malet i pastelfarver, og kaldes "The Painted Ladies" – de sminkede damer. Fra parken kørte vi tilbage til opsamlingsstedet, hvor der så ville gå busser tilbage til hotellet, men Dorte og jeg besluttede, at vi hellere ville gå. Så det gjorde vi!
Selv om det ikke var så varmt i San Francisco, var det ret hårdt og fik en til at svede at gå op ad gaden, men det gik da, og efter yderligere lidt bakke, nåede vi op til hotellet, der ligger nogenlunde på toppen af Russian Hill.
|