Flyt billedtekst med billede

At arbejde med billeder i Word (uanset version), kan give anledning til en del udfordringer. En af dem opstår, hvis man bruger billedtekster sammen med billederne. Dette i sig selv er ikke noget problem, men det kan det blive, hvis man ønsker at flytte billedet.

Hvis man flytter billedet med Klip og Sæt ind eller ved at trække med musen, følger billedteksten ikke med. Den skal så flyttes separat, hvilket heller ikke er et problem, bare besværligt. Ved andre objekter vil man kunne gruppere disse sammen, men det virker ikke med billeder og billedtekst. Samtidigt (i Word 2007) sker der af og til det, at billedteksten ikke indsættes i en tekstboks, men som ganske almindelig tekst. Dette har noget med tekstombrydningen at gøre.

Er billedet indsat med tekstombrydning På linje med tekst, når billedteksten indsættes, indsættes denne som "almindelig tekst". Er der valgt en anden tekstombrydning, fx Firkantet indsættes billedteksten i en tekstboks. I ingen af tilfældene kan man flytte dem sammen.

I stedet kan man indsætte en tekstboks på et passende sted i dokumentet.

Nu indsættes billedet inde i tekstboksen og billedteksten indsættes på normal vis.

Nu tilpasses billedets og tekstboksens størrelser. Rammen fjernes fra tekstboksen (højreklik og vælg Formater - Farver og Streger) og der vælges en passende tekstombrydning, fx Firkantet.

Nu kan hele tekstboksen med såvel billede som billedtekst flyttes under et.

- Retur til Word -