Vidste du det?

Hvidt egern; ikke fra Brevard, men fra Exeter i Ontario, Canada.

Byen Brevard, der er amtssæde for Transylvania County i det sydvestlige North Carolina er kendt for en bestand af hvide egern, som holder til i skovene rundt om byen. Der er ikke tale om albinoer, men om en hvid variant af de i USA meget almindelige grå egern, og i modsætning til albinoer, har de ikke røde øjne. Ingen ved i dag, hvor disse egern kom fra, selv om der er flere teorier. Heller ikke vides det, hvorfor de bliver i området og ikke breder sig yderligere. Selv  der er en del af disse egern i området, skal man være heldig for at få øje på et.

Den hvide farve skyldes formodentlig et fænomen kaldet leucisme, som er et fravær eller reduktion af pigment hos visse dyr - altså også egern. Der er flere årsager til leucisme, og præcis hvad dette skyldes hos de hvide egern er man ikke klar over. En forskningsgruppe med hovedsæde i netop Brevard, registrer forekomster af hvide egern over hele verden.


NB! Fra og med uge 1 - 2015, har jeg oprettet et "arkiv" over gamle "Vidste du det. Alt, hvad der er gået forud, er desværre forsvundet i glemselens tåger, og jeg har ingen kopier af det, men det laves der så om på nu. Du kan se listen over tidligere "ligegyldig paratviden" her.

- Retur -