Vidste du det?

I dag er der 33 sportsgrene på programmet ved OL. I alt tæller disse sportsgrene 53 discipliner. De fleste sportsgrene (26 med 38 discipliner) er på programmet ved sommer OL, mens de øvrige er på programmet ved vinter OL. Kun fire sportsgrene har været med ved alle sommer OL: Atletik, svømning, fægtning og gymnastik har været på programmet uafbrudt siden de første sommerlege, mens andre er kommer til senere. Nogle er forsvundet ud, nogle er kommet til, og er forsvundet igen. Nogle er forsvundet og kommet til igen, og et par stykker er helt forsvundet, fx tovtrækning; en disciplin hvor et kombineret dansk/svensk hold ellers vandt gul i 1900.

Tre deltagere har vundet guld i samme disciplin ved fire OL i træk. Det gælder den danske sejler Paul Elvstrøm i finnjolle (1948-1960) samt amerikanerne Al Oerter i diskoskast (1956-1968) og Carl Lewis i længdespring (1984-1996). Østtyskeren Christa Luding-Rothenburger er eneste medaljevinder ved både vinter- og sommer-OL i samme år, da hun efter guld i hurtigløb på skøjter om vinteren i Calgary 1988 vandt sølv i banecykling om sommeren i Seoul.


NB! Fra og med uge 1 - 2015, har jeg oprettet et "arkiv" over gamle "Vidste du det. Alt, hvad der er gået forud, er desværre forsvundet i glemselens tåger, og jeg har ingen kopier af det, men det laves der så om på nu. Du kan se listen over tidligere "ligegyldig paratviden" her.

- Retur -