Vidste du det?

Anne Stuart (1665 - 1714) var gift med den danske Prins Jørgen (George i England), en yngre bror til Christian V. Hendes far var James II og VII (af henholdsvis England og Skotland). I 1702 blev hun dronning af England og Skotland, og da de to lande blev forenet, blev hun den første dronning af Storbritannien, som hun regerede til sin død i 1714. Da hun ikke havde overlevende børn, blev hun den sidste regent af slægten Stuart, og kongemagten overgiv til en fjern slægtning, Georg af Hannover, som blev kronet som George I.

I løbet af sit liv var Ann gravid 17 gange, hvilket gav hende 18 (måske 19) børn. Der er nogen tvivl om, hvorvidt hun havde et eller to sæt tvillinger. De fleste af hendes børn var dødfødte eller døde kort efter fødslen. To døtre overlevede, men døde af kopper da de var 2-3 år gamle. En søn, William, Hertug af Gloucester, levede til han var 11 år, hvor han døde, muligvis af skarlagensfeber. Tidens læger var ikke enige.


NB! Fra og med uge 1 - 2015, har jeg oprettet et "arkiv" over gamle "Vidste du det. Alt, hvad der er gået forud, er desværre forsvundet i glemselens tåger, og jeg har ingen kopier af det, men det laves der så om på nu. Du kan se listen over tidligere "ligegyldig paratviden" her.

- Retur -