Rejseplanlægning

Efter turene i 2016, 17 og 18, skulle vi så ikke af sted in 2019, men spare sammen til 2020. Sådan skulle det imidlertid ikke komme til  at gå. Vores besøg hos Tims venner i Bonham, Texas i 2018 var så stor en succes (syntes både vi og de), at vi simpelthen var nødt til at komme tilbage. Tim ville også gerne besøge andre venner i Kentucky og jeg ville gerne besøge mine venner i North Carolina igen, så vi besluttede os for at "springe ud i det" med en sommertur i juli måned.

Hygge i Texas

I modsætning til 2018, hvor turen nået op på 10 planlægningsforsøg inden vi kom af sted, og så alligevel endte anderledes, har det været helt stilfærdigt denne gang. Vi talte selvfølgelig en del om, hvornår vi skulle af sted, og hvor vi skulle flyve hen, men prisen på flybilletter betød, at vi meget hurtigt blev enige om at afrejsedagen skulle være den 4. juli og hjemkomsten den 27. juli. Den nærmeste lufthavn i forhold til Bonham, Tx er Dallas/Fort Worth, som vi så ville flyve til. Hjemturen blev meget hurtigt bestemt til at skulle ske fra Washington Dulles. Imidlertid viste det sig, at være både langsommeligt og dyrt at komme til Dallas. Vi forsøgte os derfor med andre lufthavne, og havde Phoenix, Arizona og sågar Los Angeles under overvejelse, selv om det ville give en noget lang køretur til Bonham på omkring 2.500 km, som ville kræve indtil flere overnatninger undervejs. I den sidste ende valgte vi i stedet at flyve til New Orleans i Louisiana, og så tage en overnatning i New Iberia, sydvest for lufthavnen. Det vil også give os en mulighed for at besøge Tabasco butikken på Avery Island inden vi sætter kursen mod nord. Fra New Iberia er der kun knap 700 km til Bonham, så det klarer vi på en enkelt dag. 'I 2018 tog vi den modsatte tur, også på en enkelt dag og ved den lejlighed gjorde vi endda et længere ophold for at spise frokosty i Bossier City.

Vi tager så fire overnatninger i Bonham, hvilket giver os mulighed for at lave forskellige aktiviteter med Shaggi og Addie og deres familier, blandt andet har Tim lovet at lave spaghetti bolognese til dem, da de aldrig har prøvet sligt. Efter besøget her sætter vi kursen mod Lexington i Kentucky med en enkelt overnatning undervejs, formodentlig et sted i Missouri. Jeg efterlader så Tim i Lexington, hos endnu en af hans venner, mens jeg selv sætter kursen mod sydøst til North Carolina, hvor jeg har planlagt overnatninger i Bryson City, Lenoir, Wilkesboro og Statesville. I alt bliver jeg i området i 12-13 dage inden jeg igen sætter kursen moid nord for at samle Tim op. Mens jeg befinder mig i North Carolina, vil Tim så dels besøg venner i Lexington, dels tage en afstikker mod syd til Florence i South Carolina, for at besøge venner der også.

Fra Lexington tager vi til Washington DC eller rettere til lufthavnen med en enkelt overnatning undervejs, formodentlig i West Virginia. Alt i alt en tur med kun to lange kørestræk og ellers en del "forbliven" i lokalområderne, hvilket nok også er grunden til de forholdsvis få ændringer af planerne.

 

Siden vi planlagde denne tur er der så sket det, at Tim også tager til Arizona i slutningen af marts, for at besøge venner der, og da jeg for første gang i mange år, kunne få ferie omkring påske, blev jeg enig med mig selv om at spendere endnu en tur på mig selv, og opleve Appalacherne om foråret, noget jeg aldrig har prøvet før. Jeg flyver derfor til Washington Dulles den 13. april, kører til Lenoir i North Carolina, hvor jeg bliver i fem dage inden jeg fortsætter til Statesville i samme stat. Her bliver jeg også i fem dage, og så sætter jeg kursen tilbage til Dulles igen og flyver hjem dem 24. april. Så ingen USA ferie i 2019 blev altså til hele to ferier for både Tim og jeg.

Og planlægningen af 2020 turen, som har været i gang siden vi kom hjem i 2018 fortsætter også, men mere om den senere. Jeg kan dog afsløre, at det bliver en tur rundt i det vestlige USA fra Seattle til Seattle med besøg i Idaho, Montana, Wyoming, Colorado, Utah, Nevada, Califonien og Oregon indlagt undervejs - hvis altså ikke planerne ændres inden vi kommer af sted.