Road trips i USA - tur for tur

Jeg er blevet spurgt nogle gange, om hvordan vores road trips egentlig har set ud; forstået på den måde at jeg har skulle forklare i hvilke byer, vi har overnattet, hvor lange strækninger vi har kørt, hvilke veje, vi har brugt osv., og denne artikel er et forsøg på at svare på disse spørgsmål. I artiklen gennemgår jeg de enkelte ture, vi har kørt, men jeg nævner kun overnatningssteder, ikke hvor længe vi var hvert sted, og hvor meget vi kørte ud fra de steder, hvor vi befandt os i flere dage. Det kan man allerede læse i beskrivelserne af turene fra de enkelte år Oversigten omfatter kun egentlige road trips, ikke rejser, hvor vi har befundet os på samme sted på hele turen, eller i hvert fald inden for et område, der er så geografisk snævert, at selv om vi har overnattet i flere byer,  kan det ikke kaldes et road trip. (Og 'vi' hentyder til mig og mine eventuelle rejsepartnere på en given tur. Jeg viser turene i kronologisk orden fra 2000 og frem. Hvis man skulle være i tvivl om, hvad statsforkortelserne står for, kan man se dem i en liste, nederst i artiklen. Hvis ingen rute er anført, har vi taget den korteste/hurtigste; den, som Google Map anviser, hvis man indtaster start og slutmål i ruteplanlæggeren.

2000

Dette var nok den mest specielle tur. Vi var 11 mennesker af sted i tre biler, en del af deltagerne var unge, og en del af disse ville hellere sidde ved en swimmingpool end at køre lange stræk i bil. Vi fløj til og fra Knoxville i Tennessee via Chicago og Amsterdam.

Fra Knoxville, Tn til Cherokee, Nc (125 km - via US 129 og US321 til Townsend og derfra langs Little River i Great Smoky Mountains National Park til US 441). Videre til Hendersonville, Nc, (105 km - her tog vi Blue Ridge Parkway fra Cherokee til Asheville, hvilket gjorde turen lidt længere i km og en en hel del længere i tid). Næste stop var Santee, Sc (310 km), og derfra fortsatte vi mod nord til Raleigh, Nc (345 km). Fra Raleigh fortsatte vi nord på til Charlottesville, Va (290 km) og derfra til Washington DC (290 km - vores del af selskabet tog dog Shenandoah Skyline Drive, til Front Royal, hvilket forlængede turen til 325 km - og lagde nogle timer til). Næste stop var Gettysburg, Pa (125 km, men da vi tog turen via Whites Ferry, Harpers Ferry og Hagerstown blev den 204) Fra Gettysburg satte vi kursen mod syd til Lexington, Va (330 km) og til sidst tilbage til Knoxville (508 km, turens længste stræk med et indlagt besøg i Davy Crockett Birthplace State Park).

2002

Her var vi to på den første del af turen og fire på den sidste fra St. Augustine og videre, men vi kørte kun i én bil. Efter at vi blev to flere med i bilen (ældre mennesker) blev dagsrejserne en del kortere. Vi fløj ud og hjem fra Washington Dulles.

Washington var første overnatningssted og herfra kørte vi til Gettysburg, Pa (204 km ad samme rute som i 2000 - det kunne have været gjort på 135 ad den direkte), hvorfra vi fortsatte til Charleston, Wv (527 km) og videre til White House, Tn (587 km). Herfra til Tupelo, Ms (365 km - vi tog dog en omvej over Memphis, Tn, hvilket forlængede turen til 600 km). Vi fortsatte til Natchez, Ms (458 km ad Natchez Trace Parkway) og videre til New Orleans, La (275 km). Næste stop var Tallahassee, Fl (627 km - gennem Mississippi holdt vi os til US Route 90 langs kysten) og derfra kørte vi til St. Augustine, Fl (330 km). Så blev kursen sat nord på til Savannah, Ga (281 km), Charleston, Sc (172 km) og Greenville, Sc (342 km). Derfra ad I-85, I-26 og US 19 til Cherokee, Nc (209 km). Næste stop var Boone, Nc (245 km - fra Asheville kørte vi ad Blue Ridge Parkway, hvilket gør turen nogle kilometer længere og ikke mindst en del langsommere). Sidste stop inden Washington var Lexington, Va (345 km ad Blue Ridge Parkway til omkring Roanoke, Va og så motorvej resten ad vejen). Sidste tur var retur til Washington DC (294 km - her tog vi den korteste, men bestemt ikke den hurtigste rute - denne ville have været 305 km).

2004

Vi fløj til og fra Dulles International Airport, og startede og sluttede turen med at besøge familie i Vienna, Va, så det var der, vores road trip faktisk begyndte og sluttede.

Carson Mansion i Eureka, Californien. Oplevet på flere ture.

Vienna til Winchester, Ky (825 km, den hidtil længste strækning på vores ture indtil da). Næste stop var St. Louis, Mo (568 km) og derfra til Pine Bluff, Ar (625 km). Opelousas, La var næste mål (475 km - vi tog dog en afstikker undervejs til Vicksburg, Ms, hvilket forlængede turen til 725 km). Næste stop var New Orleans (222 km - men vi tog turen af US Route 90 fra Lafayette i stedet for motorvejen, så det blev 281 km). Suwannee, Ga var næste stop (808 km) og derfra til Union Grove, Nc (434 km). Så kørte vi til Charlottesville, Va (403 km) og retur til Vienna (270 km via Richmond og Mount Vernon, George Washingtons hjem. Det kunne have været gjort på 165 km ad den korteste rute).

2006

Den første tur vest på. Vi fløj til og fra Seattle, og tog selvfølgelig de sædvanlige svinkeærinder undervejs.

Seattle, Wa til Cottage Grove, Or (614  km inklusive et besøg ved vulkanen Mount St. Helens - kunne have været gjort på 485 km). Eureka, Ca var næste stop (281 km - men vi tog i stedet turen langs Stillehavets kyst, så det blev til 498 km). Napa, Ca var næste mål (415 km) og derfra til San Francisco (157 km via Calistoga og Santa Rosa). Los Angeles var næste stop (614 km - ad I-5 hele vejen) og derfra videre til Las Vegas (435 km) og Williams, Az (355 km, dog 380,d a vi tog Route 66 mellem Kingman, Az og Seligman, Az). Blanding, Ut var næste mål (453 km) og videre til Moab, Ut (120 km - her blev det dog lidt rodet, da vi kørte en hel del omkring mod syd, før vi satte kursen mod nord og blandt andet besøgte Four Corners Monument og også kørte et smut in i Colorado, så turen endte med at blive 440 km). Efter Moab skulle vi til Salt Lake City (375 km), Jackson, Wy (455 km ad den rute vi valgte, hvor vi besøgte Bear Lake på grænsen mellem Utah og Idaho samt Afton, Wy - det kunne have været gjort hele 10 km kortere ad den korteste rute). Så gik det gennem Yellowstone National Park til Gardiner, Mt (245 km); videre til Missoula, Mt (450 km via endnu et besøg i nationalparken og udkørsel gennem West Yellowstone)  og tilbage til Seattle eller rettere, Seatac ved lufthavnen (775 km).

2008

Så var vi tilbage mod øst, men denne gang i New England med indlagt besøg hos familie på Long Island i hver ende af turen, hvor vi fløj til og fra JFK-lufthavnen i New York.

Jamaica ved JFK var første overnatningssted. Derfra via familien i Southold på Long Island og færge fra Orient Point til New London, Ct (157 km). Boston, Ma var næste stop (106 Km) og derfra videre til Bar Harbor på Mount Desert Island i Maine (440 km; fra Brunswick, Me til Elsworth, Me ad US Route 1 langs kysten - motorvejen havde været hurtigere men lidt længere og ikke så køn). Fortsatte nord på til næste mål, Mlillinocket (385 km ad US 1 til Calais ved den canadiske grænse og derfra videre ad samme vej til Topsfield og det sidste stykke ad små veje til målet i Millinocket. Næste stop var Montpelier, Vt (fra Palmyra, Me til målet ad US Route 2, 508 km). Fra Montpelier via Burlington, Vt og Lake George, Ny til Newburgh, Ny (511 km). Efter et besøg hos familien i Southold, Ny slog vi os ned for natten i Commack, Ny, også på Long Island (333 km), og derfra til JFK (65 km), hvor vi afleverede bilen, inden vi tog offentlig transport til NYC og retur til lufthavnen nogle dage senere.

2010

Endnu en gang vest på, denne gang alene med sønnen. En pænt lang tur, men også med mange oplevelser. Vi fløj til og fra San Francisco.

Saguaro Kaktus nær Tucson, Arizona

San Francisco til Santa Maria (468 km på US 101 via Monterey og Carmel-by-the-Sea). Videre via Taft til Barstow, Ca (487 km - vi brugte en del tid til at køre rundt om et naturområde, Carrizo Plain National Monument, vi gerne ville se, men vi fandt aldrig den rigtige vej ind. De kilometer, vi brugte der, er ikke medregnet her). Næste stop var Las Vegas, Nv (510 km via Death Valley, Ca og Pahrump, Nv). Vi fortsatte til Tucson, Az (767 km - her tog vi den hurtigste vej fra Las Vegas til Kingman og igen tog vi US Route 66 herfra til Seligman, inden vi tog US 89 til Phoenix og motorvej I-10 derfra til målet). Videre til Payson, Az via Tombstone og Douglas ved grænsen til Mexico (638 km). Fra Payson til Holbrook (373 km, først ad en lille bjergvej, CO 260, gennem små byer med navne som Pine og Strawberry til Camp Verde, Az; derfra videre ad I-17 via Flagstaff til målet - dog med en afstikker undervejs til Barringer Meteor Crater). Tilbage mod øst til Grand Canyon Village, Az (196 km med en afstikker til Sunset Crater og via den østlige indgang til Grand Canyon National Par ). Videre til Cortez, Co (552 km gennem Monument Valley). Cortez til Moab, Ut (183 km). Videre til Salt Lake City, Ut (497 km ad I-70 gennem den geologiske formation San Raphael Swell, og senere ad Utah Road 10 og US Route 6 til Spanish Fork og så I-15 det sidste stykke). Derefter til Gardiner, Mt (600 km ad I15 og US 20 gennem Utah, Idaho og ind i Yellowstone National Park fra West Yellowstone og videre gennem parken til målet). Gennem nationalparken til Jackson, Wy (244 km). Derfra til Burns-Hines, Or (925 km - ny dagsrekord via US 89 til Alpine, US 26 til Idaho Falls, I-15 til Pocatello og I-86 og I-84 videre til Boise, Id og videre af US 20 til målet). Næste stop var Bandon, Or ved Stillehavet (685 km - turen gik via Brothers, Bend, Sisters og ad den lille bjergvej, McKenzie Highway, OR Road 242). Derfra til Fort Bragg, Ca (523 km via US Route 101 og CA 1) og videre til Santa Rosa, Ca (130 km ad CA 1 til Bodega Bay og derefter ind i landet ad CA 12). Sidste stint fra fra Santa Rosa til San Francisco (88 km).

2012

Den første tur på tværs af USA og den hidtil længste tur, både i tid og km. Vi fløj til Seattle og hjem fra New York (JFK).

Seatac Airpor til Anacortes, Wa på Fidalgo Island nord for Seattle (153 km). Fra Anacortes til Forks, Wa på den Olympiske Halvø (230 km med en indlagt færgetur mellem Keystone, Wa og Port Townsend, Wa ). Tilbage til Seattle (283 km med en afstikker til Hurricane Ridge og endnu en færgetur fra Kingston, Wa til Edmonds, Wa). Næste stop, Wallace, Idaho (603 km ad US Route 2 til Spokane og derefter I-90 til Wallace, Id). Fra Wallace til West Glacier, Mt (402 km - via Missoula og østkysten af Flathead Lake). Videre til Billings, Mt (728 km via Going-to-the-Sun road gennem Glacier National Park og besøg i Browning og Great Falls, Mt. US 2 og US 87 var de foretrukne veje den dag). Næste stop var Sturgis, Sd (580 km inklusive en kort afstikker til Custer National Battlefield Park i Montana og Devil's Tower National Monument i Wyoming). Videre til Wall, Sd (128 km). Fra Wall mod syd til Colorado Springs (835 km ad I-90 til Rapid City, SD 79 mod syd til Hot Springs, Sd, US 18 til Lusk, Wy, US 85 til Ranchette, Wy, USA 85 til LaGrange, Wy, NE 88 og NE 71, NE 14 og NE 52 til Fort Morgan, Ne. Videre ad I-76 mod Denver. Ringvejen E470 rundt om Denver til I-25 og så ad denne til Colorado Springs - rigtig mange vejskift på denne forlægningsdag). Herfra til Santa Fe, Nm (520 km ad US 285). Næste stop, Carlsbad, Nm (440 km) og derfra til San Antonio, Tx (803 km - kunne have været gjort på 725 km, hvis vi havde taget den korteste vej, men nu tog vi Nm 176 mod øst og US 87, US 83 og I-10 mod syd. Fra San Antonio til Lafayette, La (665 km). En kort tur ad US 90 til Marrero syd for New Orleans (233 km), efterfulgt af en længere tur til Lake City, Fl (800 km) og en kort tur videre til St. Augustine, Fl (183 km ad mindre veje  - FL 100, FL 207, FL 206 og a1a mod den hurtigste rutes 165 km). Nord på til Santee, Sc (534 km med besøg i Charleston undervejs). Interstatekørsel videre til Gatlinburg, Tn (458 km ad I-26 OG TN 32). Det blev efterfulgt af en meget kort tur gennem Great Smoky Mountains National Park til Cherokee, Nc. (58 km). Wilkesboro var næste stop og undervejs lykkedes det os dels at fare vild på grund af en omkørsel og at besøge Blowing Rock, Nc (286 km - med det sidste stykke til Wilkesboro ad US 321 og NC 268 og de ekstra kilometer fra vi for vild, er ikke inkluderet). Sidste stop inden JFK var Raritan, Nj (960 km, den længste tur i USA på en enkelt dag på det tidspunkt). Sidste step var så fra Raritan til Jamaica i New York, lige ved lufthavnen (100 km).

2013

Denne gang af sted med begge (voksne) børn. Tina havde aldrig været vest på i USA, så det blev turens mål og en del blev derfor gentagelser af noget, jeg havde oplevet før. Vi fløj til og fra Seattle.

Solens sidste stråler falder på La Sal Mountains i Utah

Som i 2012 var første overnatning i Anacortes, Wa på Fidalgo Island (153 km). Derfra satte vi kursen vest på til Missoula, Mt (846 km - ad US 2 fra Everett, Wa til Spokane, Wa og derefter I-90 til Missoula). Næste stop var Gardiner, Mt (450 km - ad I-90 og US 89; den hurtigste vej). Gennem Yellowstone National Park til Jackson, Wy (244 km). Salt Lake City var næste stop (447 km - ad den hurtigste vej - US 89, US 30 og I-15). Fra Salt Lake City til Moab, (376 km - ad den hurtigste rute, I-15, US 6, I-70 og US 191). Næste stop var Grand Canyon Village, hvor Tina også skulle prøve at bo (535 km - denne gang ad den korteste rute; US 191, US 160 og US 89 og så índ ad den østlige indgang til nationalparken). Næste stop var Las Vegas, Nv. Tina ville prøve at spille, men det sluttede hurtigt (450 km - uden svinkeærinder). Så skulle vi til Barstow, Ca (566 km - nord på fra Las Vegas ad US 95 til Beatty, Nv og derfra syd på gennem Death Valley til målet). Næste stop var San Francisco, Ca (719 km - ad mindre veje til Bakersfield; derefter I-5 til omkring Los Banos og så ad CA Road 152 over bjergene, CA 17 til San Jose, Ca og videre ad US 101 gennem San Franciscos myldretidstrafik, hvilket var enerverende og stressende for Tina, som kørte denne strækning - se artiklen Drama i San Francisco fra dette års tur). Så gik det nord på igen til Crescent City, Ca (572 - km ad US 101 hele vejen). Næste stop var Tumwater, Wa, en forstad til statshovedstaden, Olympia (706 km - US 199 gennem bjergene til Grant's Pass og så I-5 resten af vejen). Tina skulle også opleve regnskoven og "Twilight-rædslerne" i Forks, så det blev næste mål (251 km via Aberdeen og derfra 101). Sidste stop var Seattle (286 km - igen tog vi 101, der er ikke andre muligheder, og en afstikker til Hurricane Ridge. Færgen denne gang gik fra Bainbridge Island til Seattles centrum).

2014

Endnu engang ville Tim og jeg køre på tværs af USA men ad en anden rute end første gang, selv om der var overlap på dele af turen. Vi fløj til Los Angeles og hjem fra New York, og turen omfattede i modsætning til tidligere end del storbyer.

Første stop efter Los Angeles, Ca var Tucson, Az (819 km med en indlagt omvej, der førte os til Yuma, USA's varmeste by ad I-10, CA 86, CA111, I-8 og I-10). Forlægning til Las Cruces, Nm (445 km - ad I-10 hele vejen). Så videre til Carlsbad ( 359 km - via White Sands National Park, Alamagordo og Artesia). Derfra til Hutchins, en forstad til Dallas, Tx (746 km - ad den hurtigste rute: US 62 og US 180, men med indlagte svinkeærinder før vi forlod Carlsbad, blev det til godt 800). Vi fortsatte til Lafayette, La (620 km - ad den hurtigste ture, I-20 til Shreveport, La og I-49 mod syd). Så nord på til Southhaven, Ms, der selv med beliggenheden i Mississippi faktisk er en forstad til Memphis, Tn (706 km - ad I-10 til Baton Rouge, La og så nord på ad den berømte, US Highway 61, The Blues Highway, til Port Gibson, videre ad MS 18 til Jackson, Ms og så I-55 til målet). Næste stop var St. Louis, Mo (475 km - vi blev på I-55 hele vejen). Næste stop, Catlettsburg, Tn lige nord for Sevierville (852 km - ad I-64 med afstikker til Ferdinand In og forbi Louisville, Ky fordi Tim gerne ville se UPS Worldport, og syd på ad I-75 fra Lexington, Ky. Det kunne have været gjort på 822 km ad den korteste rute). Næste stop var endnu engang Wilkesboro, Nc (326 km - ad I-40 til Morganton, Nc, US 64 til Lenoir og NC 268 til Wilkesboro. Videre til historiske Williamsburg, Va (497 km - ad den direkte rute - US 421, I-40 og I-85). Så stod der Arlington, Va på planen (288 km - inklusive en afstikker til Great Falls, Va for at se vand- eller rettere strømfald og retur langs Potomacfloden). En kort tur til Philadelphia, Pa (354 km via Gettysburg og Lancaster, Pa). Så gik det mod Boston, Ma (617  km - ad noget af en omvej for at undgå betalingsveje: Fra Philadelphia ad I-95 til Trenton, Nj. Derfra til Princeton, Nj og videre til Raritan, Nj ad US 206. Videre ad I-287 til West Nyac, Ny. Derfra ad Palisade Interstate Parkway til Doodletown, Ny. Vi krydsede Hudson River på US 6 og fra Peekskill, Ny kørte vi syd på ad US 9 til Armonk, hvor jeg gerne ville se min tidligere arbejdsgiver. IBM's World Headquarter. Videre til White Plains, hvor IBM også havde et anlæg. Vi nåede I-95 ved Port Chester og tog denne resten af vejen gennem Providence, Ri til Boston. Stort set fra Port Chester, Ny til lige efter New London, Ct, 160 km, kørte vi i kø og det forlængede dagsrejsen med 7 - syv - timer). Efter Boston skulle vi til Riverhead på Long Island (250 km - via I-95 og færge fra New London til Orient Point). Herfra til JFK (240 km - inklusive en afstikker til Montauk Point på South Fork of Long Island). I JFK afleverede bilen inden vi tog en taxa ind til et hotel på Manhattan.

2016

Endnu en gang en rundtur, primært øst på, hvor vi fløj ud og hjem fra Dulles International Airport i Virginia. Vi ankom tidligt og kørte til første overnatningssted, Cambridge i Ohio.

Kokospalmer på Garden Island i Dry Tortugas National Park i Den Mexicanske Golf ud for Florida

Dulles, Va til Cambridge, Oh (511 km ad den hurtigste vej; US 15, I-70, I-68 og I-70 igen). Næste stop var så Bowling Green, Ky (650 km - igen en tur uden svinkeærinder). Næste stop var bare et overnatningsstop i Laurel, Ms (737 km - via Nashville, Tn, Birmingham, Al og Meridian, Ms). Slidell, La var næste mål (207 km - vores tur blev dog en del længere, fordi vi tog en mindre omvej, I-59 og Ms 53 til I-10. Ad denne til lige før Slidell og så videre ad I-12 til Hammond, La og videre ad I-55 til LaPlace, La. Derfra I-10 til New Orleans og tilbage mod vest til Metairie. Videre over Lake Pontchartrain Causeway til Mandeville og I-12 tilbage til Slidell, i alt 457 km). Hvorfor vi tog omvejen, kan læses i artiklen To gange forlægning og tre af de lange. Næste mål var Florida, men inden da havde vi lige kørt en eftermiddagstur (mellem to ture i sumpen) på godt 600 km fra Slidell til Avery Island og tilbage ad I-10 ud og I-12 hjem. Tallahassee var første mål i Florida (692 km - ad den kønneste, men absolut ikke den korteste rute. US 90 langs kysten i Missippi, I-10 gennem Alabama og videre til Pensacola, Fl og videre ad Fl 87 mod syd til stranden, hvor vi så tog US Route 98 til Crawfordville inden vi satte kursen nord på til Tallahassee. Det kunne have været gjort på 572 km ad korteste rute). Næste stop var Ormond-by-the-Sea, Fl (395 km, med en lille afstikker til St. Augustine, Fl). Derfra videre til Miami (482 km - inklusive en afstikker til Everglades Holiday Park i Fort Lauderdale). Næste stop var Key West (267 km - ad den hurtigste, korteste og eneste rute, US Route 1). Så gik det tilbage m od nord til Gainesville, Fl (840 km - igen ad lidt af en omvej. Fra Key West til den sydlige udkant af Miami. Derefter US 41 mod vest til Naples, Fl og videre ad I-75 gennem Fort Myers og Tampa til målet i Gainsville). Næste mål var Columbia, Sc (576 km - ad den mest direkte rute (I-95 og I-26, dog med en afstikker til Savannahs centrum, Ga). Videre til Florence, Sc for at besøge venner (133 km, ad I-20 så tid til både et besøg i Zoologisk Have i Columbia og tid med vennerne). Endnu engang var næste mål Cherokee, Nc og endnu engang ikke ad den nærmeste vej (513  km - Først SC Road 15 til grænsen til North Carolina, hvor vejen bliver til US 601. Derefter I-485 rundt om Charlotte og I-77 til Statesville. Derfra ad små veje til Hiddenite, Nc inden vi vendte tilbage til I-40 og tog denne til Lake Junaluska og derfra US 19 resten af vejen. Den korteste rute ville have været 425 km og den hurtigste 445 km). Endnu engang var Wilkesboro, Nc næste stop (238 km). Fra Wilkesboro kunne vi have kørt direkte til Dulles; det har jeg ofte gjort, men vi tog en overnatning i Staunton, Va (368 km). Næste dag skulle vi så til Dulles (230 km - men da vi først skulle flyve ved 22-tiden tog vi en omvej over Harpers Ferry, Wv, hvor vi brugte nogle timer, så den samlede tur blev 262 km).

2018

Det var oprindeligt ikke meningen, da vi begyndte vores planlægning, at denne tur skulle blive på tværs af USA, men inden vi kom af sted, var det alligevel endt sådan. Vi fløj til Los Angeles  og hjem fra Miami, med adskillige indlagte besøg hos venner undervejs.

Første overnatning efter at være landet i LAX var Yucca Valley, Ca (218 km). Videre til første vennebesøg i Gilbert, Az (500 km gennem Joshua Tree National Park til I-10 og på denne resten af vejen). Videre med ren forlægning til Las Cruces, Nm (610 km). Endnu en forlægning til Abilene, Tx (801 km - ingen svinkeærinder bortset fra en kort afstikker til centrum af El Paso, da vi passerede byen). Næste vennebesøg var i Bonham, Tx (410 km - lidt vejarbejde gennem Forth Worth og Dallas skabte lidt ekstra kilometer på grund af omkørsler). Næste mål var New Iberia, La (671 km - via TX 78 og TX 11 og så videre ad I-30 til Mt. Pleasant. Derfra mod syd ad Tx 49 til Waskom, Tx og I-20 til Bossier City, hvor vi spiste frokost med en af Tims venner inden vi fortsatte mod syd ad I-49 og US 90 til målet). Så til Lake City, Fl (1.017 km - efter en kort omvej til Avery Island og US 90 til New Orleans blev vi på I-10 hele vejen. Det var første gang vi kørte mere end 1.000 km på en dag, og dermed ny rekord). Næste stop var Hendersonville, Nc (1.021 km - og så var rekorden slået. Vejen gik fra Lake City til Flagler Beach, 210 km, hvor Tim steg af - og så opholdt han sig ret stationært i det område, til jeg kom tilbage, selv om han kørte ture ud fra byen. Selv fortsatte jeg mod nord godt 800 km; dog med kortere stop indlagt undervejs til det, der endte med at blive målet, da jeg ikke gad at køre længere). Næste dag skulle jeg til Cherokee, Nc (107 km, men da jeg havde rigtig god tid benyttede jeg mig af muligheden for lidt sightseeing så alt endte jeg med at have kørt 303 km. Undervejs havde jeg besøgt byer som Tryon, Brevard, Cullowhee og set en masse natur). De næste mange dage befandt jeg mig i North Carolina med overnatninger i Spruce Pine (160 km fra Cherokee), Lenoir (75 km fra Spruce Pine) og Statesville (75 km fra Lenoir). Ud over sightseeing i området, besøgte jeg også mine mange venner i denne del af USA. Fra Statesville kørte jeg så til Flagler Beach for at samle Tim op (805 km). Sidste etape gik til Miami (453 km ad US 1 det første stykke og derefter I-95 resten af vejen).

2019

Ikke en rundtur men kun på tværs af noget af USA. Vi fløj til New Orleans og hjem fra Dulles. Igen delte vi os op, denne gang i Kentucky, men i modsætning til 2018, bevægede Tim sig faktisk fra sted til sted. Dette afspejles til sidst.

Sølvhejrer i Bird City, Jungle Gardens, Avery Island, Louisiana

New Orleans, Louis Amrstong Airport til første mål i New Iberia (195 km ad US 90). Videre til Bonham, Tx (700 km med en afstikker til Avery Island; ellers stort set samme tur som etapen fra Bonham til New Iberia i 2018, bare i modsat retning). Næste stop var Lebanon, Mo (715 km - Mod nord ad små veje fra Bonham til Duran, Ok. Herfra US 69 og US 62 til Talequah, Ok og videre ad US 62 og US 59 og desuden ad mindre veje til Joplin, Mo og så I-44 resten af vejen). Lexington, Ky var næste mål (832 km - med korte afstikkere til Santa Claus, St. Meinrad og Ferdinand, In. Ellers blev vi på I-44 og I-64 hele vejen). Tim blev i Lexington hos en bekendt der, mens jeg satte kursen mod Cherokee endnu engang (398 km). Endnu engang blev jeg i det vestlige North Carolina til jeg igen skulle møde Tim. Atter engang skulle jeg til Lenoir (210 km fra Cherokee). Næste mål var endnu en gang Statesville (75 km fra Lenoir) og så var det Ferguson, Nc (78 km fra Statesville ad NC 115, US 441 og NC 268). Formålet var endnu engang at besøge mine venner i området. Fra Ferguson gik det så til Winston-Salem, Nc (110 km). Her skulle jeg møde Tim. Han havde kørt fra Lexington til Florence, Sc for at besøge venner der (824 km). Mens han opholdt sig i Florence, tog han en tur til Wilmington, Nc for at besøge andre venner der (210 km hver vej) inden han fortsatte mod syd til Flagler Beach (613 km). Fra Flagler Beach mod nord havde han en enkelt overnatning i Hardeeville, Sc (355 km) inden han fortsatte til Winston-Salem og mødte mig (503 km) I-85. Fra Winston-Salem kørte vi direkte til Dulles International Airport (548 km - ad US 220 til Roanoke, Va og derefter I-81 og I-66 samt VA 28 til lufthavnen).

2020

Desværre forhindrede covid-19 pandeminen at vi tog på road trip og det hjalp desværre ikke at udsætte den til 2021, da pandemien fortsat hærgede og USA derfor fortsat var lukket for turister fra Schengen-lande. Den tidligere beskrevne, planlagte tur fra 2020 blev derfor aldrig til noget. I 2022 lykkedes det at gennemføre en noget ændret version af turen, som ikke blev en rundtur fra Chicago og trilbage til Chicago, en en point-to-point tur fra Chicago til Washington Dulles - dog med afstikkere mod vest og syd. Så vi fik set det meste af det, vi havde planlagt for 2020, dog med en del tilføjelser.

2022

Turen kom til at se ud som følger: Chicago, Il til Independancer, Ia (471 km med ophold ved Iowa80, verdens største truck stop). Udflugt fra Independence til Des Moines, Ia og retur (514 km). Derfra til Green Bay Wi (628 km viaPrarie du Chien, De Soto og Viroqua). Næste stop blev som planlagt for 2020 turen,  Naubinway, Mi (406 km med stop i Marinette, Wi og Menominee, Mi). Tilbage til Green Bay og videre til St. Cloud, Mn. (1023 km. Se artiklen En stor flod, der blev lille og en meget stor bison for forklaringen på, hvorfor vi kørte tilbage til Green Bay. Fra St. Cloud forsatte vi via Lake Itasca og Mississippiflodens udspring til Bismark, ND (851 km med stop i Jamestown for at se verdens største bisonskulptur. Fra Bismarck kørte vi først vest på ad I-94 og derrfra syd på gennnem South Dakota (bl.a.  Belle Fourche (det midterste punkt i USA inkl. Alaska og Hawaii) til Gillette i Wyoming (739 km). Gillette til Green River, Wy (6897 km). Udflugt fra Green River til Flaming Gorge og retur (357 km med en afstikker til spøgelsesbyen Bryan vest for Green River. Fra Green River syd  på ad småveje via Riffle, Co og øst på ad I-70 gennem Glenwood Canyon til Auroira, en østlig forstad til Denver (772 km). Fra Aurora videre til Dodge City, Ks (716 km). Fra Dodge City gik det tilbage mod vest til Santa  Fe, Nm kun med få ophold undervejs (786 km). Udflugt fra Santa Fe til Puye Cliff Dwellings, Bandelier National Monument og Albuquerque (311 km). Videre af den direkte vej til Elk City, Oklahoma (793 km). Her besøgte vi deles et museum og dels venner, inden vi fortsatte til Bonham, Tx (577 km), hvor vi blev i nogle dage og dels besøgte venner, dels kørte korte udflugter til bl.a. Meliossa, McKinney og Denison. Fra Bonham gik det mod nord'st til Lexington, Ky (1.556 km - med en overnatning undervejs i Memphis (763/793). Vennebesøg og udflugter inden vi kørte mod syd til Gatlinburg, Tn (556 km via Crossville, Tn). Udflugt til Great Smoky Mountains NP og turistaktiviteter i byen inden vi fortsatte til Ferguson, Nc (388 km inklusive en afstikker til Bryson City for at køre med Great Smoky Mountains Railroad). Fra Ferguson diverse vennebesøg og udfulgter over 5 dage inden vi fortsatte til Dulles International Airport (714 km) og fløj hjem.

Jeg har valgt at besvare 2020 planen så man  kan se, hvor meget 2022 turen kom til at afvige.

Chicago, Il til Walker, Ia (435 km - ad I-88, I-80 og I-380). Derfra til Appleton, Wi (440 km - ad US 20 og US 151). Næste stop er Naubinway, Mi (380 km ad I-41, US 41 og US 2.
Derfra til Duluth, Mn (597 km - ad US 2 hele vejen). Videre via Lake Itasca for at se Mississippiflodens udspring til Bismarck Nd (788 km - ad US 2 og Mn 200 til Lake Itasca, Mn. Mod syd ad ND County Road 39 og 37 til ND Route 34. Mod øst ad denne til Detroit Lakes og derefter US 10 til Fargo, Nd og I-94 til Bismarck). Næste stop er Billings, Mt (668 km - hele vejen ad I-94). Næste stop, hvis der er plads på hotellet inde i parken, vil være Old Faithful Village i Yellowstone National Park - ellers et sted uden for parken (368 km - ad I-90 og US 89). Og så videre til Laramie, Wy (675 km - ad US 26, US 281 og I-80). Derfra mod syd til Keystone, Co (281 km - ad Co Route 230, 127, 125, 14, US 40 og Co 9 rundt om Denver). Så videre til Moab, Ut (478 km - ad I-70 gennem Rocky Mountains og US 191 det sidste stykke). Derefter til Mesa, Az for at besøge venner der (780 km - ad US 1919, US 160 og I-17). Videre til Santa Fe, Nm (838 km - ad Az 87 og Az 260, US 60 og I-25). Derfra igen mod øst til Wichita Falls, Tx (805 km - ad US 285, I-40 og US 287). Så skal vi, som i 2018 og 2019 til Bonham, Tx for at besøge vennerne der (230 km ad US 287 og US 82). Fra Bonham, til Kansas City, Mo (7233 km - ad små veje fra Bonham, til Durant, Ok. Derefter US 75, US 69, US 62, igen US 75 og US 169 til Kansas City - enten i Missouri eller i Kansas, byen ligger i begge stater, så hotellet, vi vælger, kommer til at afgøre det). Derfra til Evansville, In (661 km - ad I-70 og I-64) og videre mod øst til Lexington, Ky for at besøge venner der (320 km - ad I-64 hele vejen). Til sidst retur til Chicago (597 km - ad I-64 og I-65). 


Husk at tanke bilen op inden de lange ture. Her en beskeden tankstation i det nordlige Texas.

Det ser måske ud som om vi har noget meget lange dagforlægninger ind i mellem og det er da også rigtigt, men faktisk er det selv på de længste ture, lykkedes os at se noget. Fx på turen i 2012 - 960 km fra Wilkesboro, Nc til Raritan, Nj. Her satte vi faktisk først kursen nord på omkring kl. 12.30 fordi vi have bruge formiddagen til museumsbesøg og sightseeing. Det betød selvfølgelig, at vi ikke så voldsomt meget på selve turen nord på, og vi var først fremme på hotellet omkring kl. 22.00, men det er ikke så meget anderledes end ved andre lejligheder. Efter at være kommet til Gatlinburg tidligere på samme tur (ankomst ca. kl. 15) tog vi ud på en sightseeing tur, som bragte os til Vonore og andre steder i Tennessee, og den vendte vi også tilbage fra ved 22-tiden - og sådan går det ofte. Så altså lange etaper af og til, men altid med tid til at se noget andet end bil og vej undervejs, før eller efter. 

Statsforkortelser

Forkortelserne, som jeg anvender for de enkelte stater, er de offcielle, der anvendes af USA's postvæsen, USPS. Vær opmærksom på at listen medtager alle USA's stater, ikke kun de, der er nævnt i artiklen, og at den er sorteret efter forkortelserne, ikke efter navnet på staterne.

AK - Alaska  HI - Hawaii  ME - Maine  NJ - New Jersey  SD - South Dakota 
AL - Alabama  IA - Iowa  MI - Michigan  NM - New Mexico  TN - Tennessee 
AR - Arkansas  ID - Idaho  MN - Minnesota  NV - Nevada  TX - Texas 
AZ - Arizona  IL - Illinois  MO - Missouri  NY - New York  UT - Utah 
CA - California  IN - Indiana  MS - Mississippi  OH - Ohio  VA - Virginia 
CO - Colorado  KS - Kansas  MT - Montana  OK - Oklahoma  VT - Vermont 
CT - Connecticut  KY - Kentucky  NC - North Carolina  OR - Oregon  WA - Washington 
DE - Delaware  LA - Louisiana  ND - North Dakota  PA - Pennsylvania  WI - Wisconsin 
FL - Florida  MA - Massachusetts  NE - Nebraska  RI - Rhode Island  WV - West Virginia 
GA - Georgia  MD - Maryland  NH - New Hampshire  SC - South Carolina  WY - Wyoming