Det har jeg lyttet til...

Det siges at min musiksmag gik totalt i stå omkring 1970. Langt hen ad vejen er det faktisk korrekt. Jeg holder meget af musik fra 50'erne 60'erne og begyndelsen af 70'erne. Men også af både ældre og nyere musik. På denne side, vil jeg typisk ganske kort nævne de  musiknumre, som har fanget mig mest i den sidste tid. Listen opdateres løbende.

Siden min sidste opdatering har jeg lyttet til meget forskellig musik, så det vil jeg ikke fortælle om her, men blandt numrene har været en del med The Beatles. Så her kommer fem af mine favoritnumre med det band. Tre af dem er fra samme album, mens de to sidste er fra andre albums. Derfor ingen angivelse af band, da det jo er det samme hele vejen igennem. At vælge fem, har været svært, men nu har jeg altså gjort det. Om et år vil det måske være nogle andre, der er mine favoritter, da The Beatles er så alsidige og min smag forandrer sig :-)

1) Michelle - 1965
"Michelle, ma belle
These are words that go together well
My Michelle
Michelle, ma belle
Sont des mots qui vont très bien ensemble
Très bien ensemble"

Et fremragende nummer, der som de næste to valg er fra albummet Rubber Soul fra 1965. Faktisk det første album, jeg nogensinde købte for penge, jeg selv havde tjent. Måske derfor, det gjorde så stort indtryk på mig. Sangen er skrevet af Paul McCartney og baseret på en "falsk fransk" sang, han optrådte med i Liverpools gader som teenager for at score damer. Om det virkede melder historien ikke noget om.

2) Norwegian Wood - 1965
"I once had a girl
Or should I say, she once had me?
She showed me her room
"Isn't it good, Norwegian wood?""

Samme album. Sangen er skrevet af John Lennon og handledr om en kærlighedsaffære han havde - eller rettere ikke havde, da han ikke fik lokket pigen med i seng, men måtte hævne sig på en udspekuleret måde. Lennon  sagde selv senere: "I was trying to write about an affair without letting me wife know I was writing about an affair, so it was very gobbledegook."

3) Nowhere man - 1965
"He's a real nowhere man
Sitting in his nowhere land
Making all his nowhere plans for nobody
Doesn't have a point of view
Knows not where he's going to
Isn't he a bit like you and me?
Nowhere man please listen
You don't know what you're missing
Nowhere man, the world is at your command"

Igen et John Lennon nummer fra Rubber Soul albummet.  Lennon skrev sangen om sig selv, efter i fem timer at hav e siddet og vredet sin hjerne uden at kunne finde på en ny sang til albummet.

4) Blue Jay Way - 1967
"There's a fog upon L.A
And my friends have lost their way
"We'll be over soon," they said
Now, they've lost themselves instead"

I 1967 kom albummet og filmen  Magical Mystery Tour, som blev vist i dansk tv i juledagene samme år. Alle numre var lige efter min (surrealistiske) smag, og det samme var hele filmen, så det har været svært at vælge, men det blev altså til dette nummer, skrevet af George Harrison. Harrison boede på dedt tildspunkt på Blue Jay Way i Los Angeles, og ventede besøg af en ven, som for vild i tågen. Harrison skrev sangen mens han ventede på vennen.

5) Octopus's Garden - 1969
I’d like to be under the sea
In an octopus’s garden in the shade
He’d let us in, knows where we’ve been
In his octopus’s garden in the shade
I’d ask my friends to come and see
An octopus’s garden with me

Her er vi fremme mod slutningen af Beatlesperioden med albummet Abbey Road, som også indeholdt mange gode numre. Jeg har valgt dette, skrevet af Ringo Starr for at få alle "beatlerne" repræsenteret i denne opdatering. Ringo skrev sangen under et ophold på Peter Sellers båd ved Sardinien med sin familie. Ved et måltid på båden bestilte han fisk, men fik ved en fejl serveret blæksprutte. Kaptajnen fortalte ham en historie om, hvordan blæksprutter laver haver på havbunden ved at samle sten og andre skinnende ting og lægge dem i mønstre.