Dræbte Wilson Foster sin datter?

Wilson Foster blev, så vidt vi ved i dag, ikke mistænkt på noget tidspunkt under sagen, men vi ved, at tilsyneladende forsøgte han at blive kronvidne for anklagemyndigheden, men blev "overhalet" af Pauline Foster. Hvorfor nu rejse mistanke til Lauras egen far? Her må jeg referere til den statistik jeg omtalte i artiklen Blev Laura myrdet af en person, der slet ikke blev mistænkt?. 43 % af alle de kvinder, der blev myrdet i USA i 2002, blev dræbt af et familiemedlem. De fleste af deres ægtefæller, men også en del af deres fædre, mødre eller børn. Det har næppe været meget anderledes i 1866. Også min kriminal-bekendt, anbefalede mig at se på familiemedlemmer.

Laura havde ingen mor, da hun blev myrdet, da moderen var død nogle år før, Laura selv blev dræbt. Martha Bowman og Wilson Foster blev gift i 1842 og Laura blev født i 1843. Det yngste barn var fra 1858, så Martha må være død engang mellem 1858 og 1866. En enkelt, ubekræftet kilde siger 1864, men dette årstal er usikkert.                               

Laura boede med sin far og syv søskende. Hendes søskende var i alderen 8 til 21, da hun blev dræbt. Laura var den ældste, og hendes bror James (Thomas) var to år yngre end hende. Jeg formoder, det var denne bror, som blev nævnt under retssagen, men jeg er ikke sikker, da hun havde to brødre ved navn James. James (Elwood) var 16 på det tidspunkt, Laura blev dræbt. James Thomas blev gift i 1867 (efter drabet, men før Tom blev retsforfulgt og hængt) med Jane Callie Adkins, sandsynligvis en slægtning til de øvrige Adkins i området, så som John "Jack" Adkins, en af ​​de vicesheriffer, der anholdt Tom Dooley. James og Jane fik en søn, William eller Willie, men Jane døde tidligt og i 1880 var James gift med en Mary C. Foster, og Willie boede hos dem. Det samme gjorde tre yngre børn, og James' (og Lauras) far Wilson Foster. Familien boede nu i King's Creek, stadig i Caldwell County, men ikke længere i German's Hill, hvor de boede på mordtidspunktet.

I sin roman "The Ballad of Tom Dooley" antyder Sharyn McCrumb, at Laura ønskede at komme bort fra sit hjem, fordi hun var træt af at tage sig af de yngre børn, og hun kan meget vel have ret i dette. Hvis Laura blev født i 1843 var hun 23 eller i hvert fald næsten 23, da hun blev dræbt, og det var end del ældre end den alder, hvor piger i området normalt blev gift og flyttede hjemmefra, så hun kan have følt, at det var hendes ret at flytte hjemmefra. Og måske var hendes far ikke var enig (ligesom i romanen) og ville have hende til at blive hjemme? Eller måske var han faktisk ligeglad med hvor datteren var, bare han fik sin hest tilbage, som foreslået af Pauline Foster under Toms retssag
.                                                   

Wilson Foster blev født i 1815, så han var omkring 50, da Laura blev myrdet. Vi ved ikke meget om ham. Han var landarbejder, hvilket betyder, at han formodentlig lejede sin jord af en af de velhavende plantageejere nær King's Creek. Welborne German, der havde lagt navn til German's Hill, hvor Wilson boede, er blevet foreslået, men også James Isbell og flere andre er blevet nævnt, som muligheder. Formentlig udførte Wilson arbejde på plantagen som en del af lejen for den jord, han selv dyrkede. Måske arbejdede Laura og den ældste søn samme sted som en del af aftalen. Det er også blevet foreslået, at Laura arbejdede som syerske i området, da hun bar en hjemmesyet kjole, da hun forsvandt, men de fleste, bortset fra de mest velhavende, syede deres tøj selv, så det er ikke noget særligt godt indicium. Selv om Wilson lejede sin jord, ejede han til gengæld en hest – noget, der tilsyneladende var ganske sjældent blandt de fattige i området.

Da Laura forsvandt "stjal" eller "lånte" hun sin fars hest. Da Wilson opdagede, at hun og hesten var forsvundet, begyndte han at følge hestens spor, hvilket var ganske let på grund af en skarp spids på en af ​​hovene, som skyldtes, at han var begyndt at trimme hovene, men ikke var blevet færdig. Wilson kunne følge hestens spor til Bates Place, hvor han mistede det i en nedlagt mark. Derfra gik han til James og Celia Scott og spiste morgenmad. Dette må være sket inden Tom Dooley ankom, da Celia Scott fortalte i vidneskranken, at Tom var kommet efter morgenmaden. På det tidspunkt var Wilson gået videre til Melton'ernes hjem. Da han kom dertil omkring kl. otte, lå Ann Melton stadig i sengen. Han blev der i ca. 15 minutter og endnu engang nåede han at forlade stedet før Tom ankom. På dette tidspunkt begyndte Wilson at gå rundt til flere huse og spørge efter Laura og hans hest, men uden held. Ifølge hans egen forklaring tilbragte han natten hos Francis Melton og dennes familie. Francis var en ældre bror til James Melton, og han var nabo til Ann og James. Tidligere på aftenen deltog Wilson i morskaben hos Ann og James, hvor Anns lillebror Thomas Foster ifølge Paulines vidnesbyrd satte ild til hans kindskæg.


Francis Melton boede med sin kone og tre børn (hvoraf det ene var nyfødt) i en hytte mellem James og Anns hjem og Bates Place. Af en eller anden grund blev Francis Melton aldrig bedt om at afgive vidneudsagn under retssagen, selvom Wilson Foster besøgte ham den dag, hvor hans datter forsvandt og James Isbell vidnede om, at eftersøgningsholdet af en eller anden ukendt grund havde trukket vod i et mudderhul på hans ejendom. Dette var formodentlig for at finde mordvåbenet. men hvorfor man troede, at det skulle være smidt her og ikke i floden, er ikke klart. Og hvorfor overhovedet smide kniven væk. Men vand og klud kunne en kniv gøres så rent, at ingen med den tids hjælpemidler kunne konstatere at der var tale om et mordvåben.

Lad mig kaste et nærmere blik på, hvorfor jeg mener, ​​Wilson Foster kunne være morderen. For det første havde han mindst ét motiv. Laura var løbet hjemmefra, og havde stjålet en hest, der var meget værdifuld for ham, en hest, at han meget gerne ville tilbage. Muligvis ville han også gerne have Laura tilbage, så hun kunne tage sig af huset og de mindre børn. Pauline Foster hævdede under retssagen, at han var ligeglad med, hvad der var sket med Laura, og kun ønskede at få hesten igen. Dette benægtede Wilson at have sagt. Han benægtede også at have sagt, at han ville dræbe Laura, hvis han fandt hende. Han bliver imidlertid ikke beskyldt for at have sagt noget sådant i de vidneudsagn vi kender i dag, så denne beskyldning må have været fremsat i et af de vidneudsagn, der er gået tabt eller have været almindelig kendt i området, siden han påtager sig at benægte det.

Bortset fra det tror jeg ikke, at Wilson Foster gik ud den morgen for at dræbe sin datter, men i det mindste havde han et motiv til at gøre det, og af alle de mennesker, der blev afhørt under retssagen, var han den, der havde den bedste mulighed for det, og han handlede temmelig mistænkeligt.

Han indrømmede at have været ved Bates Place selvom ingen så ham der. Da han ikke fandt Laura der, gik han ikke til et af de nærmeste huse, hvilket ville have været Francis Meltons eller familien Andersons. Selv Lotty Foster og endda Ann og James Melton boede tættere på Bates Place, end James Scott. Så hvorfor ikke besøge en af ​​dem først for at spørge efter datteren? I stedet gik han til Celia Scott og spiste morgenmad der, fortsatte videre til Ann og James 'sted og opholdt sig der i 15 minutter, før han begyndte at lede efter Laura for alvor.

Og hvorfor bad han ikke om hjælp til at lede? Det gjorde han først flere dage senere og han kunne da i det mindste have bedt sine børn om at deltage, der var jo ikke noget der hed skolegang, og de yngste har næppe arbejdet endnu, selv om den ældste James nok har haft et job. Først da andre begyndte at tale om at Laura var blevet myrdet, og ikke bare stukket af hjemmefra, besluttede han at kontakte myndighederne, i dette tilfælde fredsdommer Pickins Carter, hvilket også kan undre, da han jo var hjemmehørende i et andet amt, og nok burde have kontaktet fredsdommeren der. Det kan selvfølgelig tænkes at han har gjort det, og er blevet henvist til Carter fordi de mistænkte var fra Wilkes County. Fredsdommeren i King's Creek var James Isbell, der selv var meget involveret i sagen, og da German's Hill formodentlig ikke har haft sin egen fredsdommer, var King's Creek den nærmeste bebyggelse i Caldwell County, så det var her Wilson Foster skulle have henvendt sig. Senere legender vil vide, at det var James Isbell, som overtalte Wilson Foster til at gå til myndighederne, så måske HAR Foster henvendt sig til ham først, og han har så ikke selv ønsket at tage sagen, men henvist den til Carter i naboamtet.

Hos fredsdommeren i Elkville beskyldte han Tom Dula, Ann Pauline Foster, Ann Pauline Dula og Granville Dula for at være involveret i Lauras forsvinden. Dette skete først i slutningen af ​​juni, mere end en måned efter Laura forsvandt. På det tidspunkt havde hans hest været hjemme i en måned, og det var et par dage siden rebet blev fundet.

Måske var Wilson Foster ikke interesseret i at få andre til at hjælpe fredag morgen, fordi han ikke ønskede en alt for grundig eftersøgning. Måske tabte han i virkeligheden ikke sporet ved Bates Place, som han senere hævdede. Måske fandt han faktisk Laura den morgen. Måske opstod der et skænderi om hendes tyveri af hesten og hendes forsvinden fra hjemmet. Jeg tror ikke, at Wilson Foster dræbte sin datter med vilje, men måske tog han sin kniv frem for at skære det reb, hesten var bundet med, over for at få den med hjem. Måske forsøgte Laura at forhindre ham i det, og så kom han til at stikke hende med kniven. Jeg synes ikke, at et enkelt stiksår i brystet tyder på overlæg, snarere et ulykkestilfælde og han er måske selv blevet chokeret over hendes død. Det samme gælder for graven. Den var for kort og ikke særligt dyb. Dette tyder for mig på, at graven var gravet i en fart, ikke forberedt dage i forvejen. Så måske gemte Wilson Foster liget i nærheden af ​​det sted, hvor han dræbte hende og flyttede hesten til det sted, hvor rebet senere blev fundet. Vi ved, at han brugte omkring tre timer om aftenen sammen med Ann, Pauline m.fl. hjemme hos Meltons, før han gik, måske omkring kl. 22 eller 23, men vi ved ikke, hvornår han kom til Francis Melton, så måske havde han tid til at gå til Bates Place og flytte liget til det sted, hvor graven senere blev fundet? Måske han begravede han hende den nat. Da ingen har været interesseret i hans færden i de følgende dage kunne han også have begravet hende en eller flere dage efter  mordet. Og måske han slap han selv hesten løs, vel vidende at den ville vende tilbage til sit eget hjem, hvis den blev overladt til sig selv.

Dette kunne også forklare, hvorfor han var så villig til at acceptere, at Laura var stukket af med nogen. Selv da Pauline foreslog det var en sort mand, blev han ikke vred, men accepterede bare muligheden, hvor det ville have været normalt for en far i det område på den tid for at blive meget vred og afvise muligheden for, at
​​hans (hvide) datter skulle være stukket af med en tidligere slave. Da presset fra omgivelserne blev for stort besluttede han sig for at gå til myndighederne, og kaste mistanke på en anden, og hvem var bedre egnet end Tom Dooley, som Laura havde haft en affære med, og Ann Melton, der havde haft en affære med den samme mand.

Spekulationer? Javel, men faktisk lyder denne forklaring efter min mening mere sandsynlig end forklaringer om at nogen, der havde lystig omgang med flere på en gang, skulle have myrdet på grund af jalousi eller på grund af en svag og ubegrundet mistanke om at offeret skulle have smittet dem med syfilis – og i de kommende artikler fortsætter jeg spekulationerne.
 

Tilbage til Indholdsfortegnelsen