Snart parat

Der er godt en måned til 2017 ferien starter, så det er måske lidt i god tid at begynde at rapportere, men det følte jeg alligevel trang til. Som det var tilfældet i de to efterårsture i henholdsvis 2013 og 2015, skal jeg af sted alene. Tim rejser til USA allerede i midten af juni for at besøge venner i Arizona, så vi følges altså ikke i år. Som i de to efterårsferier går turen også denne gang til det vestlige North Carolina, mit favoritrejsemål i USA. Det bliver sjette gang på lige så mange år, at jeg besøger området. Hvor de to tidligere soloture har været for at se efterårsfarver i Appalacherne, har denne i sagens natur et andet formål. Dels at møde gamle bekendte, og dels at møde nogle mennesker, som jeg egentlig kun kender fra nettet. Derudover skal jeg gense kendte steder - og forhåbentlig en masse nye også.

Turen er længere end de to foregående ture, hvor jeg har været alene. 17 dage er den planlagt til at vare fra afrejse til hjemkomst. Som ved de foregående ture flyver jeg til Washington Dulles og kører syd på. Denne gang lander jeg dog forholdsvis sent, så jeg overnatter nær lufthavnen og sætter først kursen syd på på turens anden dag. Der er tale om mindre rundtur, hvor jeg overnatter fem forskellige steder (foruden overnatningen i Dulles), og på den måde får jeg mulighed for at besøge mange forskellige steder i området på ture ud fra overnatningsstederne.

Det første mål er Lenoir, hvor jeg indkvarterer mig hos Rose på Irish Rose Bed and Breakfast, hvor jeg også boede i 2015. Desværre skal Rose på ferie i Europa, så det bliver kun til tre overnatninger her. Det er muligt, at jeg her får besøg af Charlotte og Bill, to bekendte, som ellers bor i Matthews uden for Charlotte. Vores fælles interesse er Tom Dooley sagen, som Charlotte har forsket i i mere end 30 år. Næste stop bliver en by, der egentlig ligger uden for det område, der kaldes Western North Carolina, men også kun lige uden for. Der er tale om den gamle herrnhutiske by, Winston-Salem, som oprindeligt kun hed Salem indtil den voksede sammen med nabobyen Winston. Her bor Charlotte Frye, som jeg nu forgæves har prøvet at mødes med både i 2013, 2014 og 2015, men hver gang er der kommet noget i vejen. Måske lykkes det denne gang. Her skal jeg bo på et bed and breakfast ved navn Augustus T. Zevely Inn, som faktisk ligger inde i den del af byen, der udgør "frilandsmuseet" Old Salem. Det skal nok blive spændende, tror jeg. Så er jeg i hvert fald ikke så langt fra seværdighederne. To overnatninger er bestilt i Winston-Salem.

Udsigt fra altanen på Comfort Inn and Suites, Cherokee

Fra Winston-Salem fortsætter jeg til Charlotte, som med sine mere end 800.000 indbyggere er North Carolinas største by. Dette er det eneste sted, hvor jeg ikke har bestilt overnatning på forhånd, men hvor jeg også skal blive to nætter. Når jeg ikke har forhåndsbestilt, skyldes det, at det endnu ikke er afklaret, om jeg skal bo på motel eller indkvarteres hos Charlotte og Bill, men det vil tiden vise. I hvert fald skal jeg med dem til et arrangement i Statesville med musik og foredrag. Fra Charlotte drager jeg så mod vest til Cherokee, hvor jeg har været flere gange. Her har jeg valgt at indkvartere mig på samme hotel, som Tim og jeg tidligere har brugt nemlig Comfort Inn and Suites på Tsali Boulevard. Det er stille og roligt, og alligevel er det tæt på centrum - men ikke på kasinoet, som jeg ikke er interesseret i. I Cherokee har jeg tre overnatninger inden jeg fortsætter til turens sidste mål, Wilkesboro, som jeg har besøgt adskillige gange. Denne gang skal jeg dog på på et andet motel end jeg plejer, nemlig Days Inn, som jeg har boet mange gange tidligere, men mest ude vest på - aldrig i North Carolina. Her bliver jeg så i fire dage inden jeg sætter kursen nord på mod lufthavnen og hjemturen.

Jeg har allerede planlagt en række ting, som jeg gerne vil se undervejs, men som sædvanligt lykkes det nok ikke at se dem alle. Men her er et udvalg, ikke nødvensdigvis i den rækkefølge, jeg kommer til at besøge stederne

Byerne West Jefferson og Sparta, Stone Mountain State Park, Blowing Rock, en tur på NC Road 80 (Devil's Whip), Spruce Pine, Linville Falls, Emerald Hollow Mine i Hiddenite, Pilot Mountain, Hanging Rock State Park, byerne Tryon, Saluda og ikke mindst Edneyville, hvor jeg håber at møde "Sam, The original Hill Billy", Western North Carolina University i Cullowhee, ædelstensminer nær Franklin, Cheoah Dam, en afstikker ad NC 143 (kaldet Tail of the Dragon på grund af de mere end 300 sving på mindre end 20 km) til Tellico Beach i Tennessee, Looking Glass Rock og Brevard med de hvide egern, Asheville, Mars Hill University, og så selvfølgelig alle de "sædvanlige" ting i Dooley-land. Som sagt så ender det næppe som anført. Der vil være ting, jeg ikke når, men til gengæld vil andre ting komme på listen. Hvis tiden tillader det, tager jeg måske endnu en afstikker til Tennessee for at se Mountain City. Hvorfor denne by er interessant kan man læse mere om i artiklen Liget, der (måske) flyttede sig selv under Historie(r).

Ellers er alt klar til afgang. Pas og ESTA er på plads. Flybillet er booket og bilen er lejet. Jeg mangler faktisk kun at pakke kufferten, men det venter jeg nu alligevel lidt med.