Forsinket - igen

I artiklen Rejseplanlægning 2018 har jeg fortalt, hvordan denne tur udviklede fra den spæde begyndelse til det, som skulle blive den endelige plan, som vi først nåede frem til i tiende forsøg. I modsætning til tidligere planer kom denne stort set til at holde stik, dog med to mindre ændringer mod slutningen af ferien, hvoraf i hvert fald den ene skyldtes ting, der var uden for vores kontrol, men var styret af beslutninger, truffet af Floridas myndigheder, men det vil jeg vende tilbage til i senere artikler. I første omgang skulle vi imidlertid af sted, og turens første amerikanske mål var Los Angeles, hvor vi dog ikke skulle blive, men bare lande. Målet for den første rejsedag var den lille by Yucca Valley nord for Joshua Tree National Park i Californien, hvortil vi regnede med at ankomme omkring kl. 17 eller 18 lokal tid. Men sådan skulle det ikke gå.

Da alle potentielle familiechauffører var enten optaget, ikke gad stå tidligt ½op eller kørte i biler, der var for små til at rumme både os og vores bagage, havde vi bestilt en taxa til at hente os på min adresse kl. 5.00. Taxaen kom da også præcis på klokkeslæt, og da vi havde læsset al vores habengut ind i bilen drog vi af sted. Gang på gang svævede vi i den yderste livsfare - men gudskelov nåede vi velbeholdent frem til Kastrup Lufthavn (og den var så lånt fra Jørgen Ryg). På trods af tidspunktet var der rigtigt mange mennesker i terminal 2, hvor vi skulle tjekke ind hos British Airways, selv om det var en ganske gemen onsdag morgen. De fleste så ud til at være på vej på charterferie. Det var i hvert fald ved de skranker, at de fleste samlede sig. Selv ved British Airways, som ellers plejer at være forholdsvis stille og rolig, ikke mindst når man tjekker ind ved Business Class skranken, eller som vi, bare skulle aflevere vores bagage fordi vi havde tjekket ind hjemmefra, var der mange flere mennesker end vanligt. Vores fly skulle afgår 7.20, men det viste sig, at der også skulle afgå et fly kl. 6.00 og en masse passagerer til dette fly havde af en eller anden grund ikke tjekket ind endnu, selv om der kun var en halv time til afgang. Disse passagerer fik selvfølgelig lov til at tjekke ind først, og så måtte vi andre pænt vente, men dsa vi kom til gik det alligevel stærkt. Med adgang til fast-track gennem sikkerhedskontrollen gik det også hurtigt. Tim skulle købe noget toldfrit med til en af de venner, han skulle besøge undervejs, og da det var overstået kunne vi spadsere ud til den lounge, der ligger ved c-fingeren.

Her fik vi spist morgenmad, og da klokken nærmede sig 6.30 gik vi til gaten, og klokken 7.00 var alle ombord i maskinen, der skulle bringe os til London, hvorfra vi skulle fortsætte til LA. Da klokken nærmede sig afgangstid, altså 7.20 kom kaptajnen ud af sit cockpit og fortalte, at da han havde gået sin sikkerhedsrunde omkring flyet, havde han konstateret at der dryppede væske fra flyet og han havde derfor tilkaldt en tekniker til at undersøge sagen. 45 minutter senere kom han tilbage og fortalte (han ville gerne gøre det personligt og ikke bare over højttaleranlægget), at der var gået en pakning i et af de hydrauliske systemer, og at man nu ville forsøge at skaffe en sådan pakning, men han vidste ikke, om den kunne fås i København, eller om den skulle sendes fra London! På det tidspunkt begyndte ikke bare vi, men også flere andre at blive en anelse nervøse, da der var grænser for hvor meget forsinkelse vi kunne tåle, da vi jo skulle videre fra London. Lidt senere kom han så igen og fortalte, at de havde fundet den rigtige pakning hos et af de andre luftfartsselskaber, der flyver Airbus ud af København, så nu skulle den bare monteres, og så skulle der udfyldes diverse papirer. Da vi endelig kom af sted omkring 3 timer forsinket, var der kun 45 minutter til vores fly til LA skulle forlade London, så det kunne vi godt se, var en umulig opgave.

Da vi var ca. halvvejs fortalte kaptajnen, denne gang via højttalerne, at man havde kontaktet London, og de var gået i gang med at ombooke alle de passagerer, som ikke kunne nå deres forbindelsesfly. Det viste sig at 90 af de 135 passagerer skulle videre med andre forbindelser, men en del af dem havde så langt tid i London, at det ikke ville give problemer. Den luksus havde vi imidlertid ikke, da vores fly allerede var fløjet, så da vi var landet og havde forladt flyet, blev vi bedt om at kontakte transit tjek-ind, hvilket vi gjorde. Her kunne en meget venlig dame fortælle os, at vi var blevet ombooket til et fly til Los Angeles med afgang kl. 16.10, altså ca. seks timer efter den oprindelig afgang. Flyet var en Airbus A380-800, som har to etager i hele flyets længde, og desværre havde de kun haft pladser, så Tim og jeg skulle sidde på hver sin etage, hvilket egentlig ikke generede os, da vi regnede med at forsøge at sove en stor del af vejen. Vi bevægede os derfor til "den sædvanlige lounge" i  Heathrows terminal 5, hvor vi så tilbragte de næste timer med at læse og gå på nettet. Da tiden nærmede sig, tog vi det lille tog, der kører fra A-gates, hvor loungen ligger, til C-gates, hvorfra flyet skulle afgå. Da vi skulle borde fik vi at vide, at man havde ændret vores pladser så vi nu skulle sidde på samme etage, men dog ikke ved siden af hinanden. Det havde vi ikke noget mod, da det vigtigste jo var at komme over på den anden side af "dammen".

Flyveturen til USA er der ikke meget at sige om. Den var lige så kedelig som den slags plejer at være, men det lykkedes da for os begge at få sovet nogle timer undervejs. Det er en af fordelene ved flat-bed sæderne på business class på British Airlines oversøiske ruter, i hvert fald for mig, som ellers har ret svært ved at falde i søvn i fly. Da vi landede i Los Angeles skulle vi selvfølgelig gennem immigration, og da det var første gang jeg skulle ind i USA på mit pas, som jeg fik fornyet i efteråret 2017, kunne jeg ikke tjekke ind ved hjælp af automaterne, som Tim kunne, men måtte stille op i køen med alle de andre. Det gik nu forholdsvis hurtigt at komme gennem, når man tænker på, hvor mange store fly, der var landet på det tidspunkt. I stedet for at ankomme 13.05 lokal tid som oprindeligt planlagt, var klokken nu 19.15. Da vi havde klaret indrejsekontrollen og kom til bagagebåndet, var vores bagage allerede taget af båndet og stod klar, og i modsætning til sidst vi landede i Los Angeles i 2014, var alle vores kufferter med. Vi kom ret hurtigt gennem tolden og fandt bussen, som skulle køre os ud til Avis udlejningen. Her var der kun en kort kø, så vi fik vores bil uden nævneværdige problemer, bortset fra at den ikke holdt på den plads, hvor vi havde fået at vide at den ville holde, men et par pladser derfra. Da vi havde fået at vide, at den havde Nevada nummerplader, og nummerpladen i øvrigt passede, var det ikke så svært. Vi pakkede alt vores gods i bagagerummet på bilen, som viste sig at være en Mazsa 6. Først havde jeg dog taget min gps op af håndbagagen. Vi indstillede gps'en til hotellets adresse, og så drog vi ellers af sted på de godt 130 miles, som turen til Yucca Valley var. Klokken var ca. 22.30 da vi kørte fra lufthavnen, og så var det ellers kørsel på skiftende motorveje indtil vi nåede Interstate Highway 10, som skulle være den "gennemgående" vej på det meste af resten af turen, selv om vi selvfølgeligt forlod den flere gange undervejs.

Fra London havde Tim ringet til hotellet og fortalt at vi ankom sent, og det viste sig altså også at blive tilfældet, eftersom vi først var der kl. 00.45. Vi fik vores værelse og så var det bare til køjs, da vi skulle tidligt op næste morgen. I vores oprindelige plan havde vi regnet med at se noget af Joshua Tree National Park om eftermiddagen, men det var vi nu af naturlige årsager nødt til at udsætte til næste dag, og så skulle vi stadig nå til Phoenix i Arizona eller rettere til Phoenixforstaden Gilbert næste dag.

135 miles eller 216 km blev der altså kørt den første aften, hvilket skulle blive en af de korteste distancer på turens første halvdel.