Turforslag og rejsetips

Jeg er mange gange blevet spurgt af venner, bekendte, kolleger og andre, som ikke tidligere har været i USA (selv om det pt. er danskernes mest populære rejsemål, hvor jeg ville anbefale, at de tog hen. Hver gang har jeg svaret ret afvisende, da det jo afhænger meget af, hvad man kan lide at se og opleve. Nu prøver jeg så alligevel. Turenes rute og varighed er kun mine anbefalinger, de kan naturligvis forlænges efter behov og lyst, men er nok svære at forkorte ret meget. Nogle af de ruter som efterhånden kommer her, ligger forholdsvis tæt på hinanden og kan derfor slås sammen til en længere tur. De oplevelser, jeg skitserer her, er heller ikke de eneste, man kan få på de beskrevne ture - det er kun det, jeg selv synes om.

Generelt for alle ture: Køb en køleboks til isterninger. Det giver mulighed for at købe vand/sodavand i supermarkeder, hvor de er meget billigere på tankstationer. Man kan også købe brød og pålæg og så holde sig selv med frokost. En køleboks kan fås for mellem $ 15 og $ 30 afhængig af størrelse (og selvfølgelig meget dyrere), vand koster helt ned til omkring $ 3 - 4 for 24 i fx Walmart og is kan købes for et par dollars på de fleste tankstationer, supermarkeder eller drugstores. Vi lader så boksen stå på det sidste sted, vi overnatter, da den er besværlig at tage med hjem, og vi betragter det som en driftsudgift, ikke som en investering.

De varigheder, der anføres ved de enkelte ture er ALTID eksklusiv flytransport til og fra de anførte lufthavne, så der skal typisk lægges 2 -3 dage til. Det mindste antal dage, er det mindste, jeg mener at turen kan gøres på, mens det sidste er med indlagte ophold og afstikkere undervejs. Kilometerangivelserne er den direkte rute, og omfatter normalt ikke eventuelle omveje eller afstikkere. Sådanne afstikkere er dog medregnet hvis jeg mener, at de er en væsentlig del af den pågældende tur.

Er  nogen interesseret i mere detaljerede planer for turen end de, der er beskrevet her, er man velkommen til at skrive til adressen i menuen til venstre, så skal jeg gerne forsøge at hjælpe.

Tur 1: Det nordvestlige Washington og Seattle (7 - 14 dage, 716 km)
Tur 2: To nordvestlige nationalparker og lidt til (8 - 14 dage, 2.940 km plus kørsel i Yellowstone National Park)
Tur 3: Californiens og Arizonas ørkener ( 8 - 12 dage, 2.823 km plus kørsel i Death Valley, NP og andre parker)
Tur 4: Det sydlige Louisiana (8-12 dage, 980 km plus lokal kørsel i overnatningsbyerne)
Tur 5: På tværs af USA fra Seattle til Washington DC ( 18 - 30 dage,  7.503 km plus diverse lokal kørsel)
Tur 6: USA's vestkyst fra San Diego til Seattle (9-14 dage, 2.730 km. Hertil evt. ophold og kørsel i storbyer, samt afstikkere)
Tur 7: Utah og nærmeste omegn (14 - 21 dage, 4.429 km + lokal kørsel).
Tur 8: Blue Ridge Mountains (12 - 18 dage, 2.262 km + lokal kørsel)
Tur 9: De tre sydøstligste stater i USA (14 - 30 dage eller mere, 3,395 km + lokal kørsel og eventuelle afstikkere)e
Tur 10: New England og det østlige New York (14 -21 dage, 2.580 km plus lokal kørsel)
Tur 11: Det vestlige North Carolina (12 - 16 dage, 1637 km plus lokal kørsel)